Seyfe Gölü (Kırşehir) tabiatı koruma alanının florası
  1. Tez No: 45569
  2. Yazar: ÖMER EYÜBOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ENDER YURDAKULOL
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Seyfe Gölü, Flora, Takson, Seyfe Lake, Flora, Taxon. 11
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Bu araştırma Seyfe Gölü (Kırşehir) Tabiatı Koruma Alanı'nın florasını kapsamaktadır. Araştırma alanında 1993- 1994 yıllan içerisinde toplanan 874 bitki örneğinin değerlendirilmesi ile 65 familya, 237 cins, 383 tür, 3 alt tür, 2 varyete tesbit edilmiştir. Toplam takson sayısı 388'dir. 52 tür Türkiye için endemiktir. Türlerin fitocoğrafik bölgelere dağılımı ve oranları ise şöyledir: İran-Turan elementleri 104 (% 27.15), Avrupa-Sibirya elementleri 29 (% 7.57), Akdeniz elementleri 13 (% 3.39), Kozmopolit olanlar 82 (% 21.40), Fitocoğrafik bölgesi belirsizler 155 (%40.46).
Özet (Çeviri)
FLORA OF CONSERVATION AREA IN SEYFE LAKE (KIRŞEHİR) (Ph.D. Thesis) Ömer EYÜBO?LU GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY MARCH-1995 ABSTRACT This study contains the flora of conservation area in Seyfe Lake (Kırşehir) 383 species which belong to 874 plant specimens, 3 subspecies, 2 varieties, 237 genera and 65 families have been collected from the area studied in 1993 and 1994. Number of taxa identificated were 388 in total 52 species belong to these taxa were found to be endemic for Turkey. The numbers, rates and the certain phytogeographical regions for species are as follows, Irano-Turanian 104 (27.15 %), Euro- Siberian 29 (7.57 %), Mediterranian 13 (3.39 %), Cosmopolite 82 (21.40 %), Phytogeographical region unknown 155 (40.46 %).