Bilanço yapısının düzeltilmesinde varlık yönetim şirketlerinin rolü: Kamu bankaları açısından bir öneri ve değerlendirme
The role of asset management companies in the modification of balance sheet structure: A proposal and evaluation through the perspective of public banks
- Tez No: 457373
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HİCABİ ERSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Banking
- Anahtar Kelimeler: Varlık Yönetim Şirketleri, sorunlu krediler, kamu bankaları, NPL, Asset Management Companies, non-performing loans, public banks, the NPL
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Finans Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Finans Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bankacılık ve Finans Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
Özet Günümüz de sürekli gelişim gösteren finans sektörünün bünyesinde taşıdığı riskin, yaşanan bankacılık krizleri ile birlikte kontrolü daha da önemli hale gelmiştir. Bu riskin doğurduğu maliyetleri birçok ülkede varlık yönetim şirketleri yöneterek, sorunlu varlıkları bankaların bilançolarından ayıklamakta ve bankaların yükünü hafifletmektedir. Bu bağlamda çalışmanın amacı, bu güne kadar kamu bankalarının değişik idari, hukuki veya siyasi endişelerle“Zarar Niteliğindeki Alacak”sorunun çözümünde -özel bankalar yaptığı üzere- varlık yönetim şirketlerine alacak satışına mesafeli duruşuna ilişkin bazı tespit ve öneriler sunulmasıdır. Bu amaçla hazırlanan anket kamu bankalarında çalışanlara ve bu bankaları denetleyen kamu otoritelerinin denetçilerine uygulanmış ve elde edilen sonuçlar yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Nowadays, along with the banking crisis, it has become more important to control the risks associated with continued developments within the financial sector. In many countries the cost of these risks are being managed by the asset management companies by extracting the troubled assets from the balance sheets of banks and accordingly mitigate their burden. In this context, the aim of this study is to propose some findings and suggestions regarding the distanced stance attitude of public banks through the asset management companies with various administrative, legal or political concerns in solving the problem of“bad debt reserve”-as the private banks do. For this purpose to make the sale of the asset management company will take their distance-posture for some detection and suggestions. The survey prepared for this purpose have been proposed to public bank employees and public authorities that control those banks and the result obtained have been reviewed.