Endüstriyel pazarda özel marka yönetimi; Turizm sektöründe bir araştırma
Brand management at industrial market; A study on tourism sector
- Tez No: 457516
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FİGEN YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Marka, Marka Yönetimi, Pazar, Endüstriyel Pazar, Brand, Brand Management, Market, Industrial Market
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Genel İşletmecilik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Genel İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
Günümüz iktisadi mekanizmasında pazarlama işlevi kendi savaş alanı içerisinde kendi politikalarını meydana getirmiş ve bütün kuvvetiyle kullanmaya başlamıştır. Kullanılmakta olan bu politika ve stratejilerin bir bölümü, belkide büyük çoğunluğu, esasında her zaman ve her yerde tüketicilerin karşısına bir biçimde çıktığı görülmektedir. Bu strateji ve politikalar, bazı zamanlar herhangi bir reklam filmindeki ünlü bir aktör, bazı zamanlar ambalaj üzerindeki bir renk, bazen de kulağa çalınan bir melodi olduğu görülmektedir. Bu bağlamda pazarlama sektörünün tüketici kesimi etkisi altına alabilmek için kullanmış olduğu bu stratejilerin çokluğu karısında tüketiciler, son karar vericiler olarak bu pazarlama stratejilerinden bir tanesine mağlup olmakta ve bütün bu bağlanmışlık karşısında birçok kez kurtuluşu bildikleri ve güvendikleri sarılmakta bulmaktadır. Bu sebepten bir malın veya hizmetin bütün karmaşıklık ve yoğun rekabet koşullarında sesini tüketiciye ulaştırabilmesi için, bir biçimde kendisini o tüketiciye göstermesi ve tüketiciyle arasında gizli bir bağ kurması gereklidir. Günümüz pazarında bu görünmez ismin adı Marka'dır. Bu çalışmada endüstriyel pazarda özel marka yönetimi geniş olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Own the marketing function of today has created their own policies in the economic mechanism in battlefield, and started using it with all its might. A part of these policies and strategies that are being used, perhaps the majority, in fact, always and every where across consumers in a format that is argues. These strategies and policies, a famous actor in films any commercial some time, the color on the packaging, sometimes a tune is played in the ear. In this context, the consumer segment of the marketing industry under the influence of a multiplicity of the strategies he had used to get in the fece of the final consumers as decions-makers in the face of all this one of these marketing strategies is defeated and many times, finding salvation being a hug connectedness they know and trust. For this reason, a voice in conditions of intense competition and the overall complexity of a good or service to the consumer to be able to deliver for a manner in itself demonstrate to the consumer that it is necessary to establish a bond between consumers and the secret. The name is the Brand name of this is invisible in today's market. In this study, has been investigated extensively in the industrial market private brand management.