Stratejik yetenek yönetimi ve işletmelerde yetenek yönetimi uygulamaları üzerine bir araştırma
A research on strategical talent management and talent management applications in concerns
- Tez No: 457515
- Danışmanlar: PROF. DR. MURAT KASIMOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Strateji, Stratejik Yönetim, Yetenek, Yetenek Yönetimi, Strategy, Strategical Management, Talent, Talent Management
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnsan Hakları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 153
Özet
Küreselleşmenin etkisiyle değişen iş ortamında rekabet eden işletmelerin başarılı olabilmesindeki en önemli faktör yetenekli çalışanların doğru bir stratejiyle yönetilmesidir. Rekabette üstünlük sağlamak ve sektörünün lideri olmak isteyen işletmeler bu sebeple insan kaynağına önem vermeye başlamış ve gerek yetenekli çalışanlarını elde tutabilmek gerekse hedeflerine ulaşabilmek ile doğru orantılı olarak stratejiler oluşturmaya başlamıştır. Dört bölümden oluşan tez çalışmasının ilk üç bölümünde konu ile alakalı olarak strateji, stratejik yönetim, yetenek ve yetenek yönetimi ile ilgili kavramlara geniş şekilde yer verilmiştir. Dördüncü bölümde ise; Türkiye' de sektöründe başarılı olan bazı işletmelerin yetenek yönetimini uygulamaları bakılarak bu konuda ne tür yatırımlar yapıldığına aynı zamanda da yetenekli çalışanlarını elde tutarak üstün bir rekabet ortamında öncü olmaya çalışmak için nasıl bir strateji uyguladıklarına değinilmiştir. Böylelikle yetenekli çalışanların günümüz Türkiye'sinde ve dünyada ki rolü ve kritik önemi nedenli etkili olacağını göstermektedir.
Özet (Çeviri)
The most important fact or to be successful for the competing concerns in the changing business environment with the affect of globalization is to be managed the talented employees with a proper strategy. For this reason, the concerns wanting to over tower in competition and to be the leader of its sector have be gun to pay attention to the human resource and have begun to create directly proportional strategies either to keep their talented employees or to reach their goals. It is widely mentioned about the notions related with strategy, strategical management, talent and talent management in the first three chapter of the thesis which consists of four chapters. In the fourth chapter, it is touched on what kind of investments made through looking the talent management applications of some successful concerns in Turkey, and what kind of strategy practiced in order to be pioneer in the competitive environment by keeping the their talented employees. Thus it shows how effective the role of the talented employees in today's Turkey and their role in the world, and their critical importance will be.