Üniversite öğrencilerinin lokasyon bazlı servislere ve konum bildirimi uygulamalarına yönelik tutum ve davranışları: Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencileri üzerine bir uygulama
Attitude and behaviour of university students towards location based services and check-in apps: an Application on Anadolu University Faculty of Economics and Administrative Sciences Department of Business dministration undergraduate degree students
- Tez No: 458670
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NEZİHE FİGEN ERSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Lokasyon bazlı pazarlama, Lokasyon bazlı servisler, Tutum ve davranış, Konum bildirimi, Location-based marketing, Location based services, Attitude and behaviour, Check-in
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 174
Özet
Lokasyon bazlı pazarlama GPS teknolojisine dayanan mobil uygulamalar aracılığı ile hareket halinde olan nihai kullanıcılara o ana yönelik teklifler sunan küresel bir pazarlama yöntemidir. Geleneksel pazarlama yöntemlerinin aksine lokasyon bazlı pazarlama nihai tüketicilerin tüketim alışkanlıklarını sosyal, kültürel ve kişisel bazda belirttikleri lokasyon üzerinde incelemektedir. Lokasyon bazlı servisler sayesinde firmalar hareket halinde olan kullanıcıların gerçek zaman ve siber ağlar arasında gerçekleşen tüketim alışkanlıklarını inceleyerek doğru kişiye doğru zamanda teklif sunma ile marka sadakatini arttırma fırsatını yakalamaktadır. Araştırmada Üniversite öğrencilerinin lokasyon bazlı servis ve konum bildirimi uygulamalarına yönelik tutum ve davranışları bilgi iletişim teknolojileri, B2C e-ticaret, mobil ticaret, web teknolojilerinin gelişimi ve lokasyon bazlı pazarlama kapsamında incelenmiştir. Araştırmanın amacı, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi bölümlerinde okuyan öğrencilerinin lokasyon bazlı servislere ve konum bildirim uygulamalarına yönelik tutum ve davranışlarını anlamaktır.
Özet (Çeviri)
Location- based marketing is a global marketing strategy letting on the go end users engaged via mobile apps and targeting them thereupon snap offers through GPS technology. Location-based marketing rules contrary to the monolithic being of traditional marketing methods within the realms of forecasting consumer behaviors with regard to social, cultural and personal perspectives at a specific time. Location based services have allowed companies to know a lot of words about consumer behavior of on the go end users betwixt real time and cyber networks' opt-in. And meanwhile companies get consumers' foot in the door to fix brand loyalty up with an engagement of the right person and right time offer. In this master thesis attitude and behaviour of university students towards location based services and check-in apps is made a study on information and communication technologies, B2C e-commerce, mobile commerce, webvolution and location-based marketing. The why and wherefore of this master thesis is to portray attitude and behaviour of Anadolu University Business Administration undergraduate degree students towards location based services and check-in apps.