Kamu kurumlarında inovasyon ve PTT örneği
Innovation in public institutions and PTT case
  1. Tez No: 458779
  2. Yazar: SAİT BAŞTÜRK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FETHİ GÜRÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnovasyon, Kamu Kurumları, PTT' de İnovasyon, Innovation, Public Institutions, Innovation in The PTT
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
İnovasyon, günümüzün en önemli kavramlarından biridir. Küreselleşmenin getirdiği baş döndürücü değişim ve bilginin dolaşım hızı yerinde sayan işletmelerin yok olmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle geleneksel anlayışın yanında yeniliğe açık olmak ve dünya ile entegre bir şekilde modernizasyon yöntemleri ile sürekli gelişmek bir elzemdir. Bu açıdan sadece özel işletmelerin değil, Kamusal alanda faaliyet gösteren kuruluşlarında kendilerini yenilemeleri gerekmektedir. Çalışmamızda PTT'nin özellikle 2004 yılından itibaren yaşadığı dönüşüm ile inovasyon kavramı arasındaki ilişki anlatılmaya çalışılmıştır. Bu kapsamda işletme ve kurumlar için yeniliğin gerekçeleri PTT'nin yaşadığı dönüşümle beraber elde ettiği verimlilik ve karlılık ile karşılık bulduğu anlatılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Innovation is a primary goal for many organizations today; executives understand how important innovation is to achieving sustainable strategic advantage in the 21st century. This thesis analyzes the barriers and best practices of innovation diffusion in four categories: structure, environment, communication, and process. The main message from this report is that innovation in the public sector must not be reduced to a matter of delivering new technologies to a passive recipient, the non-innovative public sector. I will study the relationship between business model innovation, strategy and change management with a focus on PTT (Post, Telegraph and Telephone Office) success since 2004 There is a lot of innovation taking place in the public sector, within or outside the scope of policy planning. What is needed now are policies with a more comprehensive and broad based approach to innovation in the public sector, and which takes all relevant forms for learning, interaction and innovation practices into consideration.