Kompleks tipten sayıların geometrisi
Geometri̇es of complex type numbers
  1. Tez No: 459280
  2. Yazar: HACER YILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN KEÇİLİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Kompleks tipten sayılar, iç çarpım, ortagonal, trigonometrik fonksiyonlar, topolojik yapılar, Complex type numbers, inner product, orthogonal, trigonometric functions, topological structures
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş için ayrılmıştır.İkinci bölümde tezde geçen kavramlarla ilgili tanım, teorem ve özelliklere yer verilmiştir.Üçüncü bölümde kompleks tipten sayılar tanımlanarak bazı geometrik özellikleri incelenmiştir.Dördüncü bölüm tartışma ve sonuç için ayrılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis consist of four sections. The firs section is reserved for introduction. In the second section, we give basic concepts that we use in the following sections. In the third section, the notion of complex type numbers are defined and their some geometrical properties are given. The fourth section is reserved for discussion and conclusion.