Sosyal medyanın fotoğraf sanatı üzerine etkisi
The impact of social media on the art of photography
  1. Tez No: 460008
  2. Yazar: ERSİN TOZOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZEHRA DOĞAN SÖZÜER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Sosyal Ağlar, Fotoğraf Sanatı, Fotoğraf, Social Media, Photography, Photo
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fotoğraf ve Video Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Gelişen teknoloji ile birlikte internet ve sosyal medya hayatımızın merkezine hızlı bir şekilde yerleştiği görülmektedir. Bununla birlikte sosyal medya, yeni medya, dijital dünya, gibi pek çok kavramda gündelik hayatta en fazla kullanılan kavram haline gelmiştir. Kullanıcılar sosyal medya aracılığı ile fotoğraf, müzik, video ve düşüncelerini özgürce ifade edebilmektedirler. Milyonlarca fotoğrafın paylaşıldığı sosyal medyanın, fotoğraf sanatı üzerinde de bir takım etkileri olmuştur. Teknoloji gelişimi ile sıkça kullanılan sosyal medya ile fotoğraflar kolay ulaşılabilir ve çoğaltılabilir hale gelmiştir. Çalışmada sosyal medya ve fotoğraf sanatı boyutları ele alınacak olup, sosyal medya aracılığı ile insanların paylaştıkları fotoğrafların fotoğraf sanatına etkileri incelenecektir.
Özet (Çeviri)
With the developing technology, internet and social media are rapidly becoming the center of our lives. However, social media, new media, digital world, such as many concepts in everyday life has become the most used concept. Users can express freely their photos, music, videos and thoughts through social media. Social media where millions of photos are shared, there have also been some effects on the art of photography. With the development of technology and social media frequently used photos have become easily accessible and reproducible. In the study the dimensions of social media and photo art will be discussed, the effects of the photographs shared by people through the social media will be examined.