Yükseköğretim kurumlarında hizmet kalitesinin ölçülmesi ve bir meslek yüksekokulunda uygulanması
Service quality measuring in higher education institutions and an application a vocational school
- Tez No: 460546
- Danışmanlar: PROF. DR. HİLMİ YÜKSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Hizmet Kalitesi, SERVQUAL, Beklenen Hizmet Kalitesi, $OJÕODQDQ+L]PHW.DOLWHVL, Service Quality, Servqual Method, Expected Service Quality, Percieved Service Quality, Education, Vocational School
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Toplam Kalite Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kalite Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
Hizmet sektöründe faaliyet gösteren kurumlardan biride eğitim kurumlarıdır. Günümüzde üzerinde titizlikle durulması gereken en önemli konuların başında ise kaliteli eğitim gelir. Kaliteli bir eğitim sunabilmek için ise, eğitim hizmetlerinden faydalanan öğrencilerin eğitimle ilgili beklentilerini ve algılarını analiz etmek ve çok iyi kavramak gerekmektedir. Bu çalışmada öncelikle hizmet ve hizmet kalitesi kavramları açıklanmış ve bir Meslek Yüksekokulunda sağlanan eğitim hizmetlerine ilişkin öğrencilerin beklenen ve algılanan hizmet kalitesinin ölçümlenmesine yönelik araştırma yapılmıştır. Sonuçların özellikle okul yöneticilerine eğitim kalitesini yükseltebilmek için faydalı olacağı değerlendirilmektedir.
Özet (Çeviri)
One of the foundations carrying on business is educational institutions. Nowadays, quality education is one of the most important issue to be focused on. So as to provide quality education, it is necessary to figure out students expectations and analyze the perceptions and to understand very well. In this study, firstly the concepts of service and service quality are explained and in a vocational school education services provided in students expected and perceived service quality for the measurement of conducted research. It is estimated that the results will be particularly useful for improving the quality of education for school administrators.