English teachers' classroom assessment practices and their vi̇ews about the ethics of classroom assessment practices
İngilizce öğretmenlerinin sınıf değerlendirme alıştırmaları ve sınıf degerlendirme alıştırmalarının etik boyutu hakkındaki görüşleri
  1. Tez No: 460674
  2. Yazar: ERDAL CAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞEHNAZ ŞAHİNKARAKAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Değerlendirme, Etik, Sınıf Değerlendirme Alıştırmaları, Geçerlilik ve Güvenirlik, Notlandırma, Başarı dışı Temelli Notlandırma, Assessment, Ethics, Classroom Assessment Practices, Validity and Reliability, Grading, Non-achievement Based Grading
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
Bu çalışma İngilizce öğretmenlerinin sınıf değerlendirme alıştırmaları ve sınıf değerlendirme çalışmalarının etik boyutu hakkındaki görüşlerini, öğretmenlerin çalıştıkları eğitim seviyesi, öğretmenlik deneyimleri, çalıştıkları kurumlar ve eğitim durumları açışından incelemektedir. Data 143 İngilizce öğretmeninden Değerlendirme Alıştırmaları Ölçeği ve araştırmacı tarafından yazılan örnek durumlar aracılığıyla toplanmıştır. Analizler için Betimsel ve Çıkarımsal İstatistikler (T-test, Tek Yönlü ANOVA) kullanılmıştır. Sonuçlara göre, öğretmenlerin çalıştıklar eğitim seviyesi yükseldikçe, kalem-kâğıt testlerine olan bağımlılıkları artmaktadır. Ayrıca, farklı tip kurumlarda (Devlet/Özel) çalışan öğretmenler sınıf değerlendirme alıştırmalarının etik boyutu hakkında farklı görüşlere sahiptir
Özet (Çeviri)
This study investigates language teachers' classroom assessment practices and their views about the ethics of classroom assessment practices in terms of the education level the teachers teach at, the teachers' years of teaching experience, the institutions they work for, and their educational background. Data from 143 English teachers was collected through Assessment Practices Inventory (API) and the situations that are written by the researcher. Descriptive and Inferential Statistics (t-test, One Way ANOVA) were carried out for the analysis. According to the results, as the education level that teachers teach at increases, they depend more on paper-pencil tests. In addition, teachers who work for different types of institutions (public/private) have different views about the ethics of the classroom assessment practices