Yunus Emre hakkında yazılmış kitaplarla ilgili açıklamalı bibliyografya denemesi (1928 - 2016)
Explanatory bibliographic essays related to the books written about Yunus Emre (1928 - 2016)
- Tez No: 460684
- Danışmanlar: PROF. DR. ABDULKADİR EMEKSİZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bibliyografya, Türk Dili ve Edebiyatı, Bibliography, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Yunus Emre, Bibliyografya, 13. Yüzyıl, Açıklamalı Bibliyografya, Yunus Emre, Bibliography, 13. Century, Annotated Bibliography
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 159
Özet
“Yunus Emre Hakkında Yazılmış Kitaplarla İlgili Açıklamalı Bibliyografya Denemesi”başlıklı bu çalışmada Yunus Emre hakkında 1928 yılından günümüze kadar yazılan Türkçe kitap çalışmalarını inceledik. Kütüphanelerden elde edilen kaynaklar ve satın alınarak edinilen kitaplardan faydalanılarak çalışmamız gerçekleştirilmiştir. Çalışmamız 3 bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında bibliyografya ve eser hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölüm“Yunus Emre'nin Yaşadığı Devir ve Hayatı'' , İkinci bölüm ”Yunus Emre'nin Edebi Kişiliği'' ve Üçüncü bölüm "Bibliyografya'' dır. Eser Sonuç kısmıyla son bulmuştur. Tezimiz Yunus Emre ile ilgili akademik araştırma yapmak isteyen araştırmacılar için bir başvuru eseri olma amacı taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
In This work called,“Explanatory Bibliographic Essays Related To The Books Written About Yunus Emre”, we studied the Turkish book works written about Yunus Emre since 1928. Informations are gathered from the sources from libraries and the books which are bought. Our work consists of three chapters. Some information is given about Bibliography and the work in the Introduction chapter. The chapter is“The life of Yunus Emre and The Era that He Lived”, The second chapter is“The Literary Identity of Yunus Emre”and The Third Chapter is“Bibliography”. The literary work ends up Conclusion chapter. Our thesis has the aim of being a resource for the researchers who want to make a academical research.