Emlak pazarlamasında franchising firmalarının çalışma sistemleri ve franchisee'lere karşı tutumları
The working systems of franchising componies in real estate marketing and their attitudes towards franchisees
  1. Tez No: 461299
  2. Yazar: YELDA ERTÜRK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖMER ZAFER GÜVEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Franchising Sistemi, Franchise Alan, Franchise Veren, Emlak Pazarlama, Franchising System, Franchisee, Franchisor, Real Estate Marketing
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
Bugün Türkiye ve dünyada çalışma sistemi olarak yer edinmiş, tercih edilirliği günden güne artmakta olan franchising sisteminin emlak pazarlamasındaki yerinin önemi ve bu sektördeki franchising şirketlerinin franchisee'lerini seçerken nelere önem verdikleri, bu konu hakkındaki tutumlarının nasıl olduğu üzerine durulmuştur. Bu çalışmanın uygulama alanı olarak İstanbul seçilmiştir. Bunun nedeni, İstanbul'un Türkiye'nin ticaret merkezi olması ve araştırma yapılan şirketlerin büyük bir kısmının burada yer almasıdır. Emlak pazarlama sektöründe faaliyet gösteren franchising şirketlerinin franchisee'lerini seçerken hangi hususların önemli olduğunu araştırmak amacıyla nitel bir araştırma yapılmış, içerik analizi uygulanan bu çalışma, franchisee'lerin seçiminde etkili olan bu faktörlerin, franchising sistemiyle yayılmayı planlayan firmalar için franchising sistemini anlamak ve taslak oluşturabilmek ihtiyacına paralel olarak oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
The franchising system which has taken place in today's Turkey and world as a working system and whose preferability is increasing day by day is told, the importance of franchising system in real-estate marketing and what is important for the franchisee have been emphasized. The application area of this study was selected as İstanbul. This is why İstanbul is the commercial center of Turkey and a large part of the research companies are located here. Qualitative research has been carried out to investigate what is important when choosing the franchisee companies operating in the real estate marketing sector. This study is based on the analysis of the franchisee, which can be used to understand and draft the franchising system for companies planning to spread through the franchising system.