Obstracle of adaption marketing on the internet in agricultural, endustrial and tourism companies: A field study i̇n the private and public sector companies in Erbil
İnternet üzerinde pazarlama adaptasyonunun zorlukları: Erbil özel ve kamu sektörlerin tarım sanayi ve turizm işletmelerıne ait bir alan çalışması
  1. Tez No: 462054
  2. Yazar: AZAD SALİH NADER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULVAHAP BAYDAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnternette Pazarlama, Özel ve Kamu Sektörü, Alan Araştırması, Erbil, Marketing on the Internet, Private and Public Sector, A Field Study, Erbi
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bingöl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Yaklaşık olarak beş bin yıl önce eski Mısır uygarlığının başlangıcında insanlar dükkanlara giderlerdi. Hayat ihtiyaçları için yapılan ödeme listeler, dün antik dükkanlar arasında binlerce yıl geriye uzanan, modern mağazaların günümüzde, internetin kullanıldığı alışverişlerde, yeni ortaya çıkan alışveriş türlerinin ortaya çıkmasında araba, giyim, kitap veya uçak biletlerinin tüm ihtiyaçlarını online olarak satın almak vb. büyük bir fark yoktu. Her ne kadar online alışveriş bazıları için kabul edilmese bile, özellikle de bilgisayar ekranına bakarak, çocuk giyimleri gibi belirli ürünleri satın almak istediğinizde, ama biz meseleye bakarsak, çocuğumuzun giysisini satın almaya gidebilir, İnternet üzerinden benzer alışverişlerin artış gösterdiğini istatistikler göstermektedir. Irak'ta ve Kürdistan Bölgesi'nde (KR) olduğu gibi, bazı elektronik ticaret kısıtlarına rağmen, İnternette elektronik işlemler için gerekli altyapı bulunmaması, yeni yaklaşımın işletme ve tüketiciler arasındaki işlemlerin boyutunun ne kadar olduğunun bilinmemesi, ülkedeki en son iletişim ve internet teknolojilerinin durumunu biraz zorlaştırmıştır. Araştırmacılar, online alışveriş hakkındaki farklı fikirler göstermiş, bazı bilim adamları çevrimiçi alışverişin tam olgunlaşma aşamasına erişmediğini belirtmişlerdir (Rowley, 1996). Bununla birlikte, diğer bilim adamları çevrimiçi alışverişin geleneksel alışverişin yerini alacağına inanmakta, ancak az sayıda araştırmacı bu görüşleri çürütmüştür (Citrine, 2000). Aslında, çevrimiçi alışveriş süreci birçok tüketici için birçok faktörden kaynaklanabileceğinden hala belirsizdir. Bu nedenle bu faktörlerin belirlenmesi ve olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması veya en aza indirgenmesi, çevrimiçi alışveriş yapanların sayısının artırılmasında önemli bir etkiye sahip olabilecektir. Bu araştırma ile araştırmacı, inceleme ve anketler, birincil ve ikincil verilere erişim, bu engelleri ele alma yöntemleri ve çıkabilecek problemlerin çözümlenmesiyle, Erbil şehrinde online alışverişin adaptasyonuna yönelik en önemli zorluklara odaklanmaya ve yapılan analiz ve hipotezlerle ulaşmaya çalışmıştır. Araştırma ve çalışmanın kısa bir özeti kadar, araştırma problemi, araştırma ve araştırma amaçlarının önemi, araştırma hipotezleri, araştırma sınırları, araştırmada kullanılan araçlar, hipotezler ve verilerin açıklanması da amaçlanmıştır. Hem birinci hem de ikinci bölümde, alışverişin ve online alışverişin avantajları, dezavantajları ve sorunları ele alınmıştır. Internet üzerinden alışveriş, riskleri, kültürel etki, yaş, medeni hal ve eğitim düzeyi vb. faktörlerle olan ilişkisi de araştırmada ele alınmıştır. Üçüncü bölüm, alan araştırması ile ilgilidir; saha çalışması, araştırmacı tarafından formüle edilen hipotezleri test etmek için amaçlanmıştır. Üç bölümde, ölçülecek değişkenlerin niteliğine uygun istatistiksel yöntemler kullanılarak, online alışveriş alanında daha önceki çalışmaların sonuçları incelenmiş, elde edilen sonuçlar, mevcut çalışmayla ne ölçüde örtüştüğünü göstermekte ve araştırma sonucunda ortaya çıkan analizlerin yorumlanmasına yer verilmiştir. Ayrıca bölümünde, internet üzerinden alışverişi etkileyen faktörler değerlendirilmiş ve şirketlerin müşterilerini daha memnun etmeleri için önerilerde bulunulmuştur. Öte yandan gelecekte yapılacak çalışmalara ışık tutması açısından araştırma konuları da belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Five thousand years ago and the beginning of ancient Egyptian civilization, people were going to the shops. The list of those around them for payments to their life requirements, there was no big difference between antique shops yesterday that dates back thousands of years, modern stores today, shopping using the Internet, the emergence of this newly created shopping type become available to buy all the needs of cars, clothing, books or airline tickets online... etc. Although online shopping may not be acceptable to some, people, especially when you want to buy certain kinds of products like clothes just by looking at them through the computer screen, but if we look at the matter, we will find many of us can go back to buying clothes, as well as various goods during the catalog, similarly shopping through the Internet is now becoming a growing business, statistics show that this type of shopping is increasing. As is the case in Iraq and the Kurdistan Region (KR) and in spite of the availability of some electronic trading limited, but there is no necessary infrastructure for electronic transactions on the Internet, despite the fact that the new approach will be in this direction, what is the size of transactions between businesses and consumers is still a bit compared with the availability of the latest communications and internet technologies in the country. Researchers have differed in their opinions about online shopping, some of the views that online shopping has not yet matured to reach full bloom stage (Rowley, 1996). However, other views believed that online shopping will replace traditional shopping place, but there is a small number of research support or refute these views. (Citrine, 2000). In fact, the process of shopping online is still vague for many consumers may be caused by many factors, so the identification of these factors and eliminate or minimize the negative effects may have a significant impact on increasing the number of adopters of online shopping. Through this research, the researcher tries to focus on the most important obstacles to the adoption of online shopping in the city of Erbil through interviews and questionnaires, access to primary and secondary data, methods of addressing these barriers and the treatment of the future as well as analysis of data and the results of the corresponding hypotheses. This topic and a brief summary of each study aims to, as well as the focus of this chapter, the problem of research, the importance of research and research objectives, research hypotheses, research limits, tools used in research, hypotheses, data type support in the search, either in chapter one and two , the focus was on the theoretical side to look in terms of the definition of shopping and online shopping, as well as the advantages and the problems and disadvantages of online shopping in general, and the types of adoptions and the most important theories adopters, as well as influencing the adoption of online shopping factors, the most important risks that fall in the way of online shopping, as well as factors related to the consumer of the cultural level, age etc. The third chapter deals with the field study, field study aims field study to test hypotheses formulated by a researcher, in the three chapter, using many of the appropriate statistical methods to the nature of the variables to be measured, and then compare the results obtained by the results of previous studies in the field of online shopping, so to show the extent of their agreement or disagreement with the current study, in the end, the conclusion of the recommendations, summarizes the most important findings' researcher in the previous chapter, it also directed a number of recommendations that benefit be guided by them, especially with regard to the business sector with consumers through the awareness of companies and markets more than the factors that affect the adoption of online shopping, and finally displays the researcher, it should be the most important for future studies to complete scientific research in this area.