I(m)press: The role of artists' books in the relationship between body and experimental typography
Baskı(yım): Beden ve tipografi ilişkisinde sanatçı kitaplarının rolü
  1. Tez No: 462062
  2. Yazar: ŞEYDA GÜNÖNÜ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ANDREAS TRESKE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Beden, Sanatçı Kitabı, Tipografi, Yerleştirme, Artist's book, Body, Installation, Typography
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim ve Tasarım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu tezin amacı otobiyografik anlatıcı kapsamında beden ve sanatçı kitapları ilişkisinde yaklaşımda bulunmaktır. Bu tez, sanatçı kitaplarının rolünü beden ve deneysel tipografi çerçevesinde rolünü sorgulamaktadır. Neden sanatçıların beden meselesini sanatçı kitaplarında ele aldığını ve sanatçıların sanatçı kitaplarına bu konuyu nasıl yansıtıp uyguladıklarını inceler. Bu tez Baskı(yım) adlı enstalasyon çalışması ile desteklenmektedir. Enstalasyon, farklı insanlardan bedenim hakkında yapılan konuşmaları öz yansıtma olarak göstermektedir. Enstalasyon, konuşmalardaki sözcüklere karşılığının sonucudur. Bu sözcükler asılmış kağıtlara bedenimle sözcüklere karşı vermiş olduğum tepkinin, kaydedilmiş videosu iki kanaldan yansıtılmaktadır.
Özet (Çeviri)
The aim of this project is to approach the relationship between body and artists' books in the context of an autobiographical narrative. This thesis questions the role of artists' books in the relationship between body and experimental typography. It investigates why artists prefer to tackle with body issues on artists' books and how artists implement their reflections on artists' books. This thesis is accompanied with the installation, which is called I(m)Press. This installation demonstrates a self-reflection about conversations which I received from various people about my body. The installation is the result of a response toward words from conversations. These words are projected on hanging papers by two channels video, which is composed of a recorded reaction against words by my body.