Usage of computer generated imagery in VJ performance
Bilgisayar üretimli imgelemenin VJ performansta kullanımı
- Tez No: 462064
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. ANDREAS TRESKE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Sahne ve Görüntü Sanatları, Fine Arts, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Üretimli İmgeleme, Canlı Kodlama, Görsel İşitsel Sanat, VJ Performans, Yaratıcı Kodlama, Audio Visual Art, Computer Generated Imagery, Generative Coding, Live Coding, VJ Performance
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim ve Tasarım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 122
Özet
Bu tez, bilgisayar üretimli imgelemenin VJ performans sırasında kullanımını incelemeyi hedeflemiştir. VJ performans; içerik, işleme ve gösterim olmak üzere üç bölümde incelenmiştir. Bu projede, VJ performans sırasında kullanılan görsel kütüphane yaratıcı kodlama yöntemi ile oluşturulmakta olup, içerik olarak tanımlanmıştır. Üretilen görsellerin sanatçı tarafından gerçek zamanlı olarak manipüle ve senkronize edilmesi işleme olarak tanımlanmıştır. Bu görsel performansın video maskeleme yöntemi ile sunulması ise gösterim olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to study the usage of computer generated imagery in VJ Performance. The main workflow of VJ Practices has been divided into content, process, and output. The project includes the creation of computer generated visual material via generative/creative coding defined as content, VJ performance with these materials defined as process, and presentation of visuals via Video Projection Mapping Technology defined as output.