Dış ticarette lojistik köyler, sorunlar ve çözüm önerileri: Türkiye örneği
Logistics villages in foreign trade , problems and solution recommendation: Turkey example
- Tez No: 463278
- Danışmanlar: PROF. DR. MURAT CANITEZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Lojistik, Lojistik Köy, Logistics, Logistics Village
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: KTO Karatay Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
Son dönemlerde küresel düzeylerde yaşanan rekabet içinde, işletmelerin ürün ve hizmetlerini hızlı hazırlayıp ve teslim etme çabasına girdikleri görülmüştür. Günümüzdeki üretim maliyetlerinin birbirlerine yakın değerleri olduğu görülen bir ortam içinde, rekabet edebilme bakımından lojistik hizmetlerin önemi giderek artmıştır. Lojistik faaliyetlerin üzerinde yapılan uyarlamalar ile birlikte rakiplerinin önüne geçebilmek mümkün görünmektedir. Böyle rekabet ortamı içerisinde pazar payları ve karın artırılabilmesi ve muhafazasında en önemli yolun, lojistik faaliyetler olduğunu söylemek mümkündür. Başka bir değişle, lojistik hizmetlerin kalitesinin uluslararası pazarda rekabet etmenin önemli bir faktörü olduğu görülmektedir. Ülkelerin, coğrafî yapıları ve sahip olunan alt yapıya dayanan bu alt sistemlerle ilgili önem derecelerini belirlemektedir. Bu bilgilerden hareketle bu çalışmada lojistik faaliyetler temelinde lojistik köyler aktarılmıştır. Lojistik köylerle ilgili yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri Türkiye temeli olarak ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
In recent years, in the competitive competition on a global level, enterprises are knitting their efforts to quickly prepare and deliver their products and services. In an environment where today's production costs seem close to each other, the importance of logistics has increased in the order to compete. It is not possible to be able to get ahead of their opponents together thanks to the applications made on the leisical activities. In such a competitive environment, we can say that the most important way to increase and maintain market shares and profits is to carry out logistics activities. In other words, it has been understood that the quality of logistics services is an important factor in competing in the international market. Logistics services also determine the importance of countries geographic structures an of these subsystems based on the underlying infrastructure. On the basis of this information, in this study, logistic villages are mentioned on the basis of logistic activities. Problems related to the logistic villagers and the solution proposals have also been with as Turkey-based.