Dîvânu Lugâti't-Türk'te yer alan yabancılara Türkçe öğretimi unsurları
Turkish schooling elements for foreigners in Dîvânu Lugâti̇'t-Türk
  1. Tez No: 463403
  2. Yazar: ALPER TOK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ABDURRAHMAN GÜZEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Dilbilim, Türk Dili ve Edebiyatı, Linguistics, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Yabancı Dil, Türkçe, Dîvânu Lugâti't-Türk, Foreign Language, Turkish, Dîvânu Lugâti't-Türk
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Başkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Bu araştırmanın temel amacı, Dîvânu Lugâti't-Türk'te yer alan yabancı dil öğretim unsurlarını incelemek ve bu unsurları günümüz eğitim sisteminde uygulamaya yönelik değerlendirmelerde bulunmaktır. Çalışmada nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Araştırma modeli olarak belge taraması seçilmiş ve veri analizi tekniklerinden de içerik analizi kullanılmıştır. Araştırma içerisinde ikincil veri kaynaklarına da başvurulmuştur. Çalışma sonunda elde edilen bulgular; Dîvânu Lugâti't-Türk'te yer alan dil öğretim unsurlarının günümüzde yeterince bilinmediğini ortaya koymaktadır ve mevcut dil öğretim tekniklerindeki hataların bir an önce giderilmesi gerektiği yönündedir.
Özet (Çeviri)
The main goal of this research is to examine the foreign language learning elements in Dîvânu Lugâti't-Türk and to evaluate these elements towards using them in current education system. Qualitative research technique has been used in this study. Document browsing, as a research method and content analysis as a data analysis technique has been applied. Secondary data resources have also been consulted in the research. The findings point out that the language learning elements in Dîvânu Lugâti't- Türk are not known enough nowadays, and that the errors in current language learning techniques have to be immediately eliminated.