İlköğretim ikinci kademe müzik dersi öğretim programında yer alan araç gereç ve materyallerin, öğrencilerin müzik becerilerini karşılaması bakımından incelenmesi
Primary education second stage music course instruction program involving instruments and materials, students 'meeting of music skills
  1. Tez No: 464610
  2. Yazar: TUĞÇE YILDIRIM
  3. Danışmanlar: PROF. LEYLA PINAR TANSEVER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Müzik, Müzik Eğitimi, Araç, Gereç ve Materyaller, Music, Music Education, Tools, Materials and Materials
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Musikisi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Türk Müziği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Türkiye'de müzik eğitiminin tarihi çok eskiye dayanmakla birlikte köklü bir geçmişe sahiptir. Bu geçmişin başlangıcı Anadolu'ya ilk kez“Türkiye”denildiği ya da Anadolu'nun ilk kez“Türkiye”olarak adlandırıldığı zamandır. O zamandan bu yana eğitimde ve müzik eğitiminde değişim ve gelişim görülmüştür. Günümüzde müzik eğitimi, bireylerin kişilik gelişimine ve sosyalleşmesine katkıda bulunduğu gerçeği giderek daha çok kabul görmektedir. Müzik eğitimi insanın yakın çevresi ile müzik yoluyla ilişki kurabilmesini, toplumsallaşmasını, müziği bilinçli olarak üreten ve tüketen bir birey olmasını sağlar. Müzik eğitimi yaparken araç gereç ve materyallere yer vermek de büyük önem taşımaktadır. Derslerde kullanılan araç, gereç ve materyaller sayesinde çocuğun dil ve okuma becerisinde, hafıza gelişiminde, matematik, farkındalık ve otokontrol, sosyalleşme ve akademik başarı becerilerinin geliştiği görülmektedir.
Özet (Çeviri)
The history of music education in Turkey has a deeply rooted history with a very old history. The beginning of this past is the first time that Anatolia is called“Turkey”or the first time Anatolia is called“Turkey”. Since that time, change and development have been seen in education and music education. Today, music education is becoming more and more accepted the fact that individuals contribute to personality development and socialization. Music education enables people to communicate with their immediate surroundings through music and to become an individual who produces and consumes music consciously. When teaching music, it is also important to include tools and materials. With the tools, materials and materials used in the lessons, it is seen that the child develops language and reading skills, memory development, mathematics, awareness and autocontrol, socialization and academic success skills.