Bir performans türü olarak turizm animasyon
Tourism animation as a type of performance arts
- Tez No: 464611
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYLA KAPAN EZİCİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Turizm, Performing and Visual Arts, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Performans Sanatı, Turizm Animasyon, Turizm ve Turist, Heterotopya
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tiyatro Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Tiyatro Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bu tezde, Performans Sanatı, Animasyon ve Turizm Animasyonu tarihsel gelişimleriyle birlikte incelenmiş, Turizm ve Turist kavramları irdelenmiş, Animatörün özellikleri ve eğitimi ele alınmıştır. Foucault'nun heterotopya kavramı bağlamında turistik mekanlar irdelenmiş ve Turizm Animasyonun telafi/mutluluk heterotopyası olarak turistik tesise ve tatil deneyimine yaptığı katkılar tartışılmıştır. Bir performans sanatçısı olarak animatörün üstlendiği çoklu roller betimlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, Performance Art, Animation and Tourism Animation are described with an emphasis on their historical development, concepts of Tourist and Tourism are investigated, education and skills of the Animator are evaluated. Tourist areas are evaluated within the framework of Foucault's concept of heterotopia, and contributions of Tourism Animation to the touristic facility and holiday experience as heterotopia of compensation/happiness are discussed. Multiple roles of the Animator as a performance artist are also described in detail. Keywords : Performance Art, Tourism Animation, Tourism and Tourist, Heterotopia