AB'nin uluslararası terörizm ile mücadele politikası
EU's policy to fight against international terrorism
  1. Tez No: 464685
  2. Yazar: BURCU TUGAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BUKET ÖNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği, Uluslararası Terörizm, 11 Eylül, Anti-Terörizm, European Union, International Terrorism, 11 September, Anti-Terrorism
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 161
Özet
Asimetrik tehdidin örneği olarak uluslararası terörizm özellikle günümüzde AB'nin en önemli sorunlarından biridir. Birlik, uluslararası terörizmle mücadele etmenin yanında yasal olmayan göç, kaçakçılık, mülteci krizi gibi ardıl sorunlar ile de mücadele etmek durumundadır. Etkin bir uluslarüstü ve bölgesel örgüt olarak AB; özellikle 11 Eylül saldırılarından bu yana aktif anti-terörizm politikaları izlemiş ve çevre güvenliğini sağlamayı amaçlamıştır. Çıkardığı güvenlik stratejileri ile kendine yol haritası belirlemiş ancak terörizme yönelik kemikleşen sorunlar ve Birlik içerisinde uyumsuz eylemler istenen sonuçların elde edilmesini engellemiştir.
Özet (Çeviri)
As a model of asymmetric threat, international terrorism is one of biggest problems of the EU. It has to struggle the consecutive matters of the terrorism, such as illegal migration, smuggling, refugee crisis etc. As a efficient supra-national and regional organization the EU, has developed anti-terrorism policies, especially after 11 Sept. attacks, and targeted the stable zone its round. The organization has determined a road map with security strategies, but chronic matters of solution for terrorism and concordance disorder inside of the Union have prevented to attain desired results.