Türkiye'de ve Avrupa'da karşılaştırmalı Arapça öğretim teknikleri: 'Gazi Üniversitesi ile Londra Üniversitesi örneği'
Comparative Arabic teaching techniques in Turkey and Europe: 'example of Gazi University and London University'
- Tez No: 465672
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İBRAHİM ŞABAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eğitim ve Öğretim, Eastern Linguistics and Literature, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Yabancı, Dil, Öğretim, Teknikler, Arapça, Gazi, Londra, Üniversite, Foreign, Language, Teaching, Techniques, Arabic, Gazi, LondonUniversity
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Doğu Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Arap Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 150
Özet
Bu tezimizin konusunu, Türkiye'de ve Avrupa'da karşılaştırmalı Arapça öğretim teknikleri ve bu çerçevede ele aldığımız Gazi Üniversitesi-Londra Üniversitesi örneği oluşturmaktadır. Bu çalışma ile amacımız; Türkiye'de Gazi Üniversitesi, Avrupa'da Londra Üniversitesi örneklerini ele alarak birbirinden farklı iki bölgede Arapça eğitiminin nasıl verildiği hakkında genel bir bakış açısı kazandırmaktır. Tezimiz dört bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde Türkiye ve Avrupa'da Arapça öğretim tarihine değinilmiştir. İkinci bölümde ise konumuzun temelini oluşturan öğretim teknikleriyle ilgili olarak yabancı dil öğretim teknikleri hakkında genel bir bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde, Gazi Üniversitesi ve Londra Üniversitesi'nin tarihçelerine, yıllık ve haftalık ders programlarına ve okutulan kitaplarına yer verilmiştir. Son bölümde ise yapılan anketlerin sonuçları ve bu sonuçların karşılaştırılması bulunmaktadır
Özet (Çeviri)
In this thesis, comparison of Arabic Language teaching at Turkey and Europe has been realized by considering Gazi and London University examples. Aim of this work, by considering Gazi and London University examples, to understand teaching sistemys in two different area and give an insight about how Arabic Language is taught. This thesis composed by four main chapters. In first chapter history of arabic language teaching in Turkey and Europe is explained. In second chapter basis of our theme that related to teaching techniques is generally discussed. In third chapter, history of Gazi and London University, yearly/weekly course plans, lecture matarial detail explained. In final chapter, results of the survey and comparison of surveys discussed.