Satın alma karar sürecinde sosyal paylaşım sitelerinin rolünün incelenmesi
Examining of the purchase decision process on social networking sites
  1. Tez No: 465756
  2. Yazar: AYŞE MERVE GÜRBÜZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HİLAL ASİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Paylaşım Siteleri, Satın Alma Karar Süreci, Sosyal Medya Pazarlaması, Social Networking Sites, Purchase Decision Process, Social Media Marketing
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
Son birkaç yılda; dünyada, iletişim alanında hızlı değişmeler oldu. Bu değişmelerden biri internet teknolojilerinin bir medya aracı haline dönüşmesidir. Kapsama alanlarının da artmasıyla sosyal medya ve sosyal paylaşım siteleri dönemi başladı. Sosyal paylaşım ağları sayesinde insanlar her konuyla ilgili fikir bildirip, kendi aralarında çok yönlü veri aktarımı sağlayabilmektedir. Sosyal paylaşım siteleri öylesine sevildi ki, asrın insanının günlük rutinlerinden biri haline geldi. Gün geçtikçe daha fazla insana ulaşan internet dünyası, yeni ihtiyaçlar ortaya çıkardı. Tüm bu ihtiyaçlar da, bize yeni bir tür sosyal paylaşım ağı olarak geri döndü. Sosyal medya kullanımının giderek yaygınlaşması ve bir pazarlama ve tutundurma mecrası olarak kullanılmaya başlanması, sosyal medyanın pazarlama ve tüketici davranışları üzerindeki etkisinin belirlenmesi ihtiyacını doğurdu. Bu çalışmada bu ihtiyacı gidermeye yönelik olarak sosyal medyada yapılan paylaşımların tüketicilerin ürün ve marka tercihleri üzerindeki etkileri incelenecektir.
Özet (Çeviri)
In the last few years, there have been rapid changes in the communication field in the world. One of these changes is the conversion of internet technologies into media tool. With the increase in the coverage of using internet, social media and social networking sites period has begun . Thanks to social network, people declare all relevant ideas, to transfer data between them can be very versatile. Social networking sites were so loved and has become one of people's daily routine in our century. Day by day more and more people reaching the internet world and this world has revealed new needs . All these needs turned into a new type of social networking. Due to increase in social media usage and media as a marketing and promotion, the introduction of social media marketing and its impact on consumer behavior gave rise to a need to identify. In this study, in order to fulfill this need, the impact of sharings in social media on consumers product and brand preferences will be examined.