A study on beliefs and perceptions of language instructors about integration of language skills in foreign language teaching
Okutmanların yabancı dil öğretiminde dil becerilerinin birleştirilmesi hakkındaki inanç ve algıları üzerine bir çalışma
- Tez No: 465794
- Danışmanlar: DOÇ. DR. M. NACİ KAYAOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Dil becerileri, becerilerin bütünleştirilmesi, becerilerin ayrılması, ders kitabı, algı, öğretmen inançları, Language skills, skill integration, skill segregation, coursebook, perception, teacher beliefs
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 164
Özet
Sınıf içinde yabancı dil becerilerinin öğretiminde sıklıkla karşılaşılan ikilemlerden biri bu becerilerin bütünleşik şekilde veya ayrı derslerde öğretilmesidir. Mevcut çalışma, konuya İngilizce okutmanlarının gözünden yaklaşmış, Türkiye'de bir devlet üniversitesinde çalışmakta olan İngilizce okutmanlarının algı, inanç ve deneyimlerini ortaya çıkarmayı hedeflemiştir. Veriler, anket, açık uçlu sorular, mülakat ve toplantı yollarıyla edinilmiştir. Bulgular, okutmanların öğretim uygulamalarında dil becerilerini birleştirmeye meyilli olduklarını ve gelecekteki derslerinde de dil becerilerini bütünleşik bir şekilde öğretmeyi tercih ettiklerini göstermektedir. Bulgular ayrıca okutmanların derslerinde, dil becerilerinin bütünleşik bir şekilde sunulduğu ders kitaplarını kullanma fikrini desteklediklerini göstermektedir.
Özet (Çeviri)
One dilemma that is often faced in the teaching of foreign language skills in the classroom is whether to teach those skills in an integrated manner or to teach them in segregated classes. The present study investigated the issue from the viewpoint of EFL instructors and aimed to identify the perceptions, beliefs and experiences of instructors of English working at a state university in Turkey. Data were obtained through questionnaires, open-ended questions, interviews and a meeting. The findings reveal that the instructors were in favour of integrating language skills in their teaching practices and they preferred teaching language skills in an integrated way in their future teaching, too. The findings also show that the instructors are in favour of using coursebooks in which language skills are presented in an integrated fashion in their teaching.