Yeşil imajın kurum Web sitelerinde aktarımı: Arçelik ve Bosch örneği
Transfer of the green image on web sites: An application on Arcelik and Bosch's Web sites
  1. Tez No: 466019
  2. Yazar: TUĞBA ALTUĞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYÇA ÇEKİÇ AKYOL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, İşletme, Communication Sciences, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yeşil İmaj, Yeşil Pazarlama, Web sitesi, Kurumsal İmaj, Green Image, Green Marketing, Website, Corporate Image
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 194
Özet
Bu çalışmada kurumların yeşil kurum imajının web siteleri aracılığıyla aktarılması içerik analizi yöntemiyle incelenmiştir. Bu inceleme sırasında belirlenen kurumlara ait web sitelerinde yer alan kurumsal öğeler; bilgi akışı, kampanya ve sunum özelliklerinin çevre algısı oluşturan ifade ve öğeler barındırması yönleriyle analiz edilmiştir. Bu çalışma sonucunda elde edilen veriler kurumların yeşil kurum imajı oluşturmak ve aktarmak için web sitelerinden ne şekilde yararlandıklarını ve web sitelerinin çevre algısı oluşturan ifade ve öğeleri ne ölçüde barındırdığını ortaya koymaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, the transfer of the green image of the companies through the websites is examined by content analysis method. Belonging to the companies determined, the corporate items in the websites are analyzed in the categories of information flow, campaign and service characteristics by means of environment-related expressions and items. The result of this study shows how companies use their websites to create and transmit green image and how much their web sites contain environmentally-related expressions and items.