Regle yüzeylerin karakterizasyonları
Characterization of ruled surfaces
  1. Tez No: 467463
  2. Yazar: MURAT AKSAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YUSUF YAYLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: regle yüzeyler, helis, darboux fonksiyonu, eğrilik, Bertrand eğrileri, minimal yüzeyler, boğaz eğrisi, ruled surfaces, helix, darboux function, curvature, striction curve, Bertrand curves, minimal surfaces
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu tez toplam dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş kısmı için ayrılmıştır. İkinci bölümde, ilerdeki bölümler için gerekli olan kavramlar ve tanımlara yer verilmiştir. Üçüncü bölümde, Öklid uzayında regle yüzeylerin temel özellikleri geniş şekilde ele alınmıştır. Son bölüm ise“Structure and Characterization of Ruled Surface in Euclidean 3-Space”makalesinin genişletilmiş haline ayrılmıştır.( Yu, Liu, Jung 2014 ) Haziran 2017, 45 sayfa
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four chapters. The first chapter is placed for the introduction. The second chapter deals with notions and definitions that are necessary for the next chapters. In the third chapter, it is discussed that basic properties of ruled surfaces widely. Last chapter is placed for“Structure and Characterization of Ruled Surface in Euclidean 3-Space”which is extended form in this thesis. ( Yu, Liu, Jung 2014 ) June 2017, 45 pages