Diyarbakır karayollarında kullanılan agregalar ile hazırlanan bitümlü sıcak karışımların optimum özelliklerinin belirlenmesi
Determination of optimum properti̇es on butiminous hot mi̇xtures prepared aggregates of the Diyarbakır highways
  1. Tez No: 467541
  2. Yazar: HÜSEYİN DAYAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM SÖNMEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Asfalt betonu, Agrega, Bitüm, Akma, Asphalt concrete, Aggregate, Bitumen, Flowing
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 242
Özet
Bitümlü sıcak asfalt karışımları, agrega ve bağlayıcının sabit tesislerde karıştırılması ile oluşturulmaktadır. Karışım performansı, agreganın tipi, gradasyonu, bağlayıcı tipi ve miktarı gibi parametrelere bağlı olarak değişmektedir. Bu parametrelerin değişmesiyle beraber karışımın performansı değişmektedir. Bu çalışmada Diyarbakır karayolları yapımında kullanılan agregalarla hazırlanan bitümlü sıcak karışımların optimum bitüm oranının belirlenmesi ve şartnamelere uygunluğu kapsamında kullanılabilirliği araştırılmıştır. Karışıma giren agrega ve bağlayıcının gerek gradasyon gerekse miktar olarak şartnamenin öngördüğü sınır değerler arasında değişmesiyle performansın değişimi arasındaki ilişki incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Hot asphalt mixtures are produced by mixing with aggregate and binder at fixed plants Mixture performance can change by the parameters which depends on aggregate type, gradation, type of binder and amount By changing these parameters, the performance of the mixture changes In this study, availability considering specifications and determination of optimum bitumen ratio of bituminous hot mixtures prepared by aggregates which were used in the Diyarbakır highways and used as brook material has been investigated. The relation between agregate and binder is surveyed which are changed the gradation and amount by the specification provide between limit quantities occures performance change.