The influence of Alhouthi movement on international relations in the Middle East region
Alhouthi hareketinin Ortadoğu Bölgesi'nde uluslararası ilişkiler üzerine etkileri
  1. Tez No: 469740
  2. Yazar: ELHAM MOHAMMED SULAIMAN AL HIDABI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÖKHAN DUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: yemen savaşı, Orta Doğuyu, Huthi hareketi, Uluslararası İlişkiler, ISIS, İran, ABD, Körfez Devletleri, The Houthi Movement, the Conflict in Yemen, International Relationship, the Middle East, ISIS, Iran, the US, the Gulf States
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
2011`de Yemen devrimi sonrasında, Huthi hareketi Yemen siyaset sahnesinde ön plana çıktı. Ulusal Diyalog Konferansı siyasi sürecinde, kendisini zorla kabul ettirdi. Yemen'de siyasi konumunu sağlamlaştırmak ve birçok şehri ele geçirmek amacıyla silah kullandı. Anayasanın ve siyasi otoritenin yokluğundan faydalanarak zamanla meşru hükümeti devirmeyi başardı ve çoğu kenti ele geçirdi. Huthi hareketinin Yemen siyasetinde bu şekilde önemli bir yere sahip olması gelecekte tüm Orta Doğuyu etkileyebilir. Tüm bu olaylar Orta Doğudaki Uluslararası İlişkilerde değişikliklere neden olmuştur. Bu araştırma ile Huthi hareketinin Orta Doğunun Uluslararası İlişkilerdeki meydana getirdiği değişiklikleri ve bu değişikliklerin yeni bir Ortadoğu inşa etmeye etkili olup olmayacağı açıklanmaya çalışılacaktır.
Özet (Çeviri)
After Yemeni revolution in 2011, the Houthi movement emerged to the forefront of the political scene in Yemen. By force, it has been able to impose itself as a political partner in the national dialogue and the process of peaceful transition of power. To support its political position, the Houthi movement depends on arms to extend various regions of Yemen. It takes advantage of the political and constitutional vacuum in Yemen and by the time it was able to overthrow the legitimate government and occupies the capitol easily. After that, Houthi movement has become a key engine of the political scene in Yemen that of course will effect on the political scene in the Middle East. All that affects made some changes in international relationship in the Middle East, so researcher will try to monitor these changes, which may lead to the emergenfce of new alliances in the Middle East. Also it tries to answer this question of whether we are at the edge of a new Middle East or not.