Mikheil Saakaşvili döneminde Türkiye-Gürcistan arasındaki ilişkiler (2004-2013)
Georgia-Turkey relations in Mikheil Saakashvili period (2004-2013)
  1. Tez No: 469760
  2. Yazar: SOPHİO TSKRIALASHVILI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ÖCAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye, Gürcistan, Gül Devrimi, Saakaşvili, Turkey, Georgia, Rose Revolution, Saakashvili
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Bu tez çalışmasında uluslararası ilişkiler alanındaki yer alan devletlerin birbirleriyle olan ilişkileri çerçevesinde önemli iki sınır komşusu olan Gürcistan ve Türkiye ilişkileri tarihsel perspektiften yola çıkarak Neoklasik realizm çerçevesinde incelenmiştir. Bu çalışmada iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve güvenlik çerçevesindeki askeri ilişkiler 2004-2013 yıllar arasındaki süreçte incelenmiştir. İlişkilere yön veren tarihsel olaylar ile her ülke içerisindeki iç dinamikler ve içinde bulundukları bölgesel ve uluslararası faktörler çerçevesinde iki ülke arasındaki ilişkiler analiz edilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis study, relations between Georgia and Turkey which are two important border neighbors within the framework of relations between the states involved in international relations are examined within the framework of neoclassical realism from the historical perspective. In this study, the military relations between the two countries were examined through the political, economic and security relations between the periods of 2004 and 2013. Relations between the two countries have been tried to be analyzed within the context of the historical events leading to the relations, the internal dynamics within each country and the regional and international factors they are in.