Plasma discharge in water
Su içinde plazma
  1. Tez No: 470746
  2. Yazar: MOHAMMADSAIFADDEN SHAHER ISMAEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. LÜTFİ ÖKSÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Plazma, Water Treatment, Electrical Dischrge, Plasma, Water Treatment, Electrical Discharge
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 54
Özet
Su içinde plazma ve uygulamaları, Yoğun ortam plazma (dense medium plasma-DMP) su içinde plazma uygulamalarından biridir. DC (150-200 V ve 1.5-2 A) güç kaynağıyla Escherichia Colinin su içinde yok edilmesi için yeni bir sistem kurulacaktır. DMP sistemi su içinde düzgün parlak deşarjın helium gazıyla elde edilmesinde güç transferi için optimize edilecektir. Plazmanın optik ve elektriksel özellikleri incelenmektedir. Yoğun ortam plazmanın su içinde mikroorganizmaları, su içindeki deşarj tarafından başlatılan fiziksel etkiyle yok ettiği açık bir şekilde gösterilmiştir. Bu deneyde 100 ml su kullanılacaktır, maksiumum su oranı 400 ml minimum su oranı 50 ml dir. DC güç kaynağı ve farklı gazlar ( He, Ar, O2, hava) kullanılarak elektrotlar döndürülerek elde edilecek deşarj oldukça karmaşık ve kararlı olmayan bir davranış sergilemektedir.
Özet (Çeviri)
Plasma in Water, A Dense Medium Plasma (DMP) it's one of plasmas application in the water. New system for inactivation of Escherichia Coli in water with D.C power supply (150-200V & 1.5-2A) will be built. DMP system will be optimizing for power transfer inside water and uniform glow discharge and obtaining with helium gas. Optical and electrical characteristics of the plasma are examined. It has been clearly shown that the Dens Medium plasma in the water can inactivation of microorganisms, using physical effects initiated by the discharge in the water. 100 ml of water will be used in this experiment, the maximum size will be 400 ml and the minimum size it will be 50 ml. The main problem it's how we can create plasma in the water, partial discharges are very complex phenomena and exhibit non stationary behavior with different time-dependent characteristics but by using D.C power supply, gas (helium, argon, oxygen or air) and rotating system (if needed) will be get it. To getting typical plasma (uniform) inside the water we need D.C power supply with 200V & 2A.