Hizmet sektöründe marka sadakati oluşturma politikaları
Hizmet sektöründe marka sadakati oluşturma politikalari
  1. Tez No: 472157
  2. Yazar: BÜŞRA HACIHASANOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FİGEN YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Marka, Marka Sadakati, Kredi Kartına Yönelik Tutum, Brand, Brand Loyalty, Credit Card Attitude
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Müşterilerin alışveriş tercihlerinde kredi kartları önemli araçlar haline gelmiştir. Gün geçtikçe kullanımı artan kredi kartlarına yönelik tüketicide oluşan tutumun, hizmetin sunulduğu markaya yönelik sadakat üzerindeki etkisi merak konusu olmuştur. Bu amaçla hazırlanan çalışmada farklı bankaların kredi kartlarını kullanan müşterilerin kredi kartına yönelik duygusal, kaygısal, kavramsal, güvenilirlik, davranışsal ve tutkulu satın alma boyutlarının marka sadakati üzerindeki etkisi araştırılmaya çalışılmıştır. Oluşturulan anket formu aracılığıyla kolayda örnekleme ile ulaşılabilen 298 katılımcı üzerinde gerçekleştirilmiştir. Bankalara göre sonuçlar değerlendirildiğinde, Ziraat bankası kredi kartı kullanıcıları için kredi kartına yönelik tutum boyutlarının marka sadakati üzerindeki etkisinin en yüksek oranla %60,4 oranında olduğu, İş bankası kredi kartı kullanıcıları için ise %36,8 oranında etkili olduğu belirlenmiştir. Kredi kartına yönelik tutumun ve marka sadakatinin, demografik bilgilere ve kredi kartı kullanımıyla ilgili faktörlere göre nasıl değişiklik gösterdiğinin belirlenmesine yönelik yapılan t ve Anova farklılık test sonuçlarında, anlamlı farklar bulunduğu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Credit cards have become important tools for customers' shopping preferences. It has been wondered what kind of effect the customer's attitute regarding the credit cards and their increasing use one the loyalty they have for the brand. In this paper, I am trying to understand customers' aspect of emotional, conceptional, behavioral, passionately purchase and reliability on the brand loyalty. When we generally evaulated result of the survey we made with 298 attende, it has been reached that the most effective aspect is the emotional one which has the impact upon credit card use and the least one is reliability. As we catagorize the results for the brands; Ziraat bank customers have the biggest share of loyalty with 68% on the customer' ascept of credit card use, for the credit card users of İsbank 36,8% of them are effective. It was determined that there werw significant differences in t ve Anova difference test results for determining how the attitude towards credit card and brand loyalt changed according to demographic information and credit card usage factors.