An Application with SSADM: personnel information system for Turkish General Staff
SSADM ile uygulama: Genelkurmay Başkanlığı için personel bilgi sistemi
- Tez No: 47219
- Danışmanlar: PROF.DR. ZİYA AKTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Information System, Personnel Information System, SSADM Methodology, SSADM Engineer. ui
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 182
Özet
öz SSADM ÎLE BÎR UYGULAMA : GENELKURMAY BAŞKANLI?I ÎÇÎN PERSONEL BİLGİ SİSTEMİ GEMCİ, Cemal Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi : Prof.Dr. Ziya AKTAŞ Haziran 1995, 182 sayfa Bu yüksek lisans tezinde Genelkurmay Personel Başkanlığında kullanılacak ve küçük değişikliklerle benzer kuruluşlarda da kullanılabilecek bir personel bilgi sistemi ihtiyaçlara uygun olarak geliştirilmiştir. Bu uygulamanın analiz ve tasarımı, SSADM adlı Yapısal Sistem Analiz ve Tasarım Methodolijisinin CASE Aracı olan SSADM Engineer kullanılarak yapılmıştır. SSADM Engineer bu uygulamada örnek olması maksadıyla kısaltma yapılmsdan oldupu gibi kullanılmış ve sonuçta pseudocode elde edilmiştir. Uygulama ise Unix işletim sistemi, Pro*C programlama dili ve Oracle 7 veri tabanı kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Bu uygulamanın sonucunda Genelkurmay Personel Başkanlığı tararından personel konularında belirlenmesi gereken personel politikalarının; büyük hacimli veriler bilgisayar desteği ile işlenerek daha uygulanabilir ve gerçekçi olması sağlanmıştır. Anahtar kelimeler : Bilgi Sistemi, Personel Bilgi Sistemi, SSADM Metodolojisi, SSADM Engineer.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN APPLICATION WITH SSADM:PERSONNEL INFORMATION SYSTEM FOR TURKISH GENERAL STAFF (TGS) GEMCÎ, Cemal M.S., Computer Engineering Supervisor : Prof. Dr. Ziya AKTAŞ June 1995, 182 pages In this thesis a Personnel Information System that will be used in the TGS Personnel Directorate and can also be used in the similar organizations with slight modifications has been analysed, designed and implemented. In the analysis and design phase of this study,“ S S ADM Engineer”, which is a CASE Tool that was based on the Structured System Analysis and Design Methodology (SSADM), has been used. A pseudocode was produced without customizing SSADM Engineer Output. The implementation has been done on a UNIX system by using Pro* C programming language and Oracle 7 RDBMS. As a result, it has been achieved to develop a new, real and executable policies of TGS by processing large amount of Personnel Data by the help of the developed new system.