Response of structures to varidusseismic environments and supporting media
Yapıların çeşitli sismik ortam ve zeminlerdeki davranışı
- Tez No: 47228
- Danışmanlar: PROF.DR. YALÇIN MENGİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
- Anahtar Kelimeler: Zemin- Yapı, Etkileşim Analizi, Altyapı Metodu, Ayrık Fourier Dönüşümü, Eğik Dalgalar, Kontrol Noktası Hareketi iv, Soil-Structure, Interaction Analysis, Substructure Method, Discrete Fourier Transform, Inclined Waves, Control Point Motion III
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
ÖZ YAPILARIN ÇEŞİTLİ SİSMİK ORTAMLAR VE ZEMİNLERDEKİ DAVRANIŞI Caner, Ferhun Cem Yüksek Lisans Tezi, Mühendislik Bilimleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yalçın Mengi Eylül, 1995, 91 sayfa Bu parametrik çalışmada, zemin-yapı etkileşiminin yapıların sismik davranışına etkisi, basit bir yapı ve çeşitli zemin ve sismik ortamlar kullanılarak incelendi. Bu analizler, frekans uzayında ve altyapı metodu kullanılarak gerçekleştirildi. Frekans uzayından zaman uzayına dönüşümler, FFT algoritması kullanılarak yapıldı. Elde edilen sonuçlar, boyutsuz parametreler halinde, yapının üst yatay (ya da burulma) ivmesinin bir referens periodu ile değişimi cinsinden, çeşitli parametreler için gösterildi ve grafikler halinde sunuldu.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT RESPONSE OF STRUCTURES TO VARIOUS SEISMIC ENVIRONMENTS AND SUPPORTING MEDIA Caner, Ferhun Cera M.S., Department of Engineering Sciences Supervisor: Prof. Dr. Yalçın Mengi September 1995, 91 pages In this parametric study, the effects of soil-structure interaction on the earthquake response of structures is demonstrated by including various types of supporting media and seismic environments in the analysis of a very simple structure representing residential buildings. The analyses are performed in frequency space by employing the substructure method and nondimensional variables. The transformation from the frequency to time space is performed by FFT algorithm. The results are presented in the form of plots of maximum lateral (or torsional) acceleration at the top of the structure against a reference period for various parameters appearing in the analyses.