Crack problem in semi infinite cantilener orthoptic strio
Yarı sonsuz ankastre ortotropik şeritte çatlak problemi
- Tez No: 47240
- Danışmanlar: PROF.DR. O. SELÇUK YAHŞİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Gerilim Şiddet Faktörleri, Yan Sonsuz Ortotropik Şerit, Çatlak, Ankastre Kiriş, Tekil Integral Denklemi iv, Stress Intensity Factor, Semi-infinite Orthotropic Strip, Crack, Cantilever Beam, Singular Integral Equation. m
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 144
Özet
ÖZET YARI SONSUZ ANKASTRE ORTOTROPİK ŞERİTTE ÇATLAK PROBLEMİ Çolakoğlu, Mehmet Ali Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. O. Selçuk Yahşi Eylül 1995, 144 Sayfa Bu çalışmada kısa kenarlarının birinden sabitleştirilmiş ve üzerinde kenarlara dik bir çatlağı olan yan sonsuz ortotropik şerit düzlem gerilme problemi incelenmiştir. Şerit, yüzeylerdeki konsantre yüklerin etkisi altodadır. Problemin formülasyonunda integral transformasyonu teknikleri kullanılarak problem üç tekil integral denklem takimına indirgenmiştir. Şeritin sabit kenar uç noktalarındaki ve çatlağın uçlarındaki gerilme tekillikleri bu tekil integral denklemler yardımıyla elde edilmiş ve bu denklemler sayısal olarak çözülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CRACK PROBLEM IN SEMI-INFINITE CANTILEVER ORTHOTROPIC STRIP Çolakoğlu, Mehmet AH M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor : Prof. Dr. O. Selçuk Yahşi September 1995, 144 Pages In this study, the general plane (stress) problem of a semi-infinite orthotropic strip fixed at its short end, containing a crack perpendicular to its boundaries is considered. Strip is under the effect of concentrated loads at its boundaries. An integral transform technique is used to provide an exact formulation of this problem in terms of a system of three singular integral equations. Stress singularities at the corners of the fixed-end and at the crack tips are obtained from the singular integral equations which are then solved numerically.