Efficient performance computations for trellis coded modulations
Çift kodlu modülasyonlar için uygun performans hesapları
- Tez No: 47253
- Danışmanlar: DOÇ.DR. MELEK YÜCEL
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kümeler Ayırarak Eşleme, Uzaklık spektrumu, Uzaklık seçici polinomlan
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
oz ÇİT KODLU MODULASYONLAR İÇÎN UYGUN PERFORMANS HESAPLARI ABOU RAJAB, HASSAN Doktora, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Melek YÜCEL Haziran, 1995, 76 sayfa Bu tezde, kodsuz bitler içeren TCM tasanmı için Rouanne ve Costello tarafından verilen uzaklık spektrumu hesaplamaları algoritması geliştirilmiştir. Yani, paralel devreleri olan çift diagramlar için gösterilmiştir ki; Böyle kodlara karşılık gelen bir çiften geçirildiğinde, durumlar arasındaki geçişkenlik bir tek branş olarak bir alt küme tarafından tanımlanmış, sonra da tanımlanan alt küme uzaklık seçici polinomlan, durum sayısına bağlı olan hesaplama zorluklan çıkarmış bu genişletilecek devre sayısına bağlı olan Rouanne ve Costello tarafından ortaya konan algoritmanın zorluklan ile karşılaştınlmıştır.Ungerboeck ve Wei-type 32 AMPM kodlan için elde edilen sonuçlar tartışılarak set bölmeleri için elde edilen planlar ile Porath tarafından optimum minimum uzaklık için eşit oldukları gösterilmesine rağmen, uzaklık spektrumu ile eşit olmadıktan gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EFFICIENT PERFORMANCE COMPUTATIONS FOR TRELLIS CODED MODULATIONS ABOU RAJAB, HASSAN Ph. D. in Electrical and Electronic Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Melek YÜCEL June, 1995, 76 pages In this thesis, the algorithm given by Rouanne and Costello for the computation of the distance spectrum is improved for TCM schemes having uncoded bits, i.e., for trellis diagrams having parallel paths. It is shown that, when through a trellis corresponding to such kind of codes, all parallel transitions (labeled by signal selectors) between states are considered as a single branch labeled by a subset, then defining subset selector distance polynomials makes the computational complexity of the distance spectrum dependent on the number of states as compared to the complexity of Rouanne and Costello algorithm which depends on the number of paths to be extended. mBy considering the results obtained for Ungerboeck and Wei-type 32 AMPM codes, it is demonstrated' that all mappings by set partitioning are not equivalent for the distance spectrum although they were shown by Porath to be equivalent for the optimum minimum distance. Keywords : Mapping by Set Partitioning, Distance Spectrum, Subset Selector Distance Polynomial. Science Code : 609.02.05. IV