Buckling and poot buckling analysis of composite I sections
Kompozit I kesitlerin burkulma ve burkulma sonrası analizi
- Tez No: 47330
- Danışmanlar: DOÇ.DR. MEHMET A. AKGÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uçak Mühendisliği, Aircraft Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kompozit, Burkulma, I-kesit, Galerkin, Composite, Buckling, Post-buckling, I-section, Galerkin
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
ÖZET KOMPOZIT I- kesitlerin BURKULMA VE BURKULMA SONRASI ANALİZİ PAPİLA, Melih Yüksek Lisans Tezi, Havacılık Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Doç.Dr. Mehmet A. Akgün Eylül 1995, Bu tezde kompozit I-kesitlerin lokal burkulma ve burkulma sonrası davranışlarının kavramsal ve deneysel analizi sunulmaktadır. I- kesit gibi ince cidarlı yapıların, levha elemanların birleşmesinden oluştuğu gerçeği dikkate alınarak levha denklemleri, levhaların birleşim yerlerindeki etkileşimlerinin ve levha serbest kenarlarının öngördüğü sınır koşullan sağlanarak çözüldü. Bu çalışmada iki ayrı çözüm metodu sunulmaktadır: kesin çözüm ve yaklaşık çözüm. Galerkin metodunun uygulandığı, sunulan kesin çözüm ve bulunan kaynak çalışmalar tarafından doğruluğu gösterilen yaklaşık çözüm, kompozit kesit için burkulma sonrası analizinde de kullanılmak üzere genişletilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT BUCKLING AND POST-BUCKLING ANALYSIS OF COMPOSITE I-SECTIONS PAPİLA, Melih M. S. in Aeronautical Engineering Supervisor: Assoc.Prof. Dr. Mehmet A. AKGÜN September, 1995, In this thesis, a theoretical and experimental analysis on local initial buckling and post-buckling behaviour analysis of composite I-sections is presented. Considering the fact that a thin walled structural member like I-section is the composition of a number of plate elements, equations governing the plate elements were solved by satisfying the boundary conditions imposed by the interaction of the plate elements at their junctions and boundary conditions at their free edges. Two methods of solution are presented: an exact and an approximate method. Approximate analysis by Galerkin's method verified by present exact analysis and by literature is also extended to be used in the post-buckling analysis of a composite I- section.