Western genre motifs in the Walking Dead Tv series
Walking Dead televizyon dizisindeki western türü motifleri
- Tez No: 473357
- Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN KAYA ÖZKARACALAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Radyo-Televizyon, Sahne ve Görüntü Sanatları, Radio and Television, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Western, The Walking Dead, Tür, Davranışsal, Çevresel, Bağlantı, Benzerlikler, Western, The Walking Dead, Genre, Behavioural, Environmental, Link, Resemblances
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sinema Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Western türü yüzyılı aşkın bir süredir bir demirbaş olarak kendi hanedanlığını sürdürmesinin yanı sıra, bazı diğer Hollywood film türlerine de hala ilham kaynağı olmaktadır. ABD'nin genişleyen çok uluslu ve çok kültürlü yapısına bağlı olarak, Amerikan çok kültürcülüğünün başlangıcını ve bu medeniyetin eklektik yapısının neden olduğu konuları inceleyen Western türünün bağlamı, özellikle Drama alt türlerinin bazılarını etkilemektedir. Amerikan sosyalleşme sürecinin sancılı yılları 19. yüzyılın son 50 yılına tekabül etmektedir. Bu zaman diliminde, halk, hükümet ve Amerikan kültürel dünyasında birçok değişiklik ve yenilikçi hamle gerçekleştirilmiştir. Modern Amerikan'yı belirleyen o dönem baz alındığında, Western türününün büyük oranda o dönemi temsil ettiği görülür. 1800'lü yılların son 50 yılında iç savaş, kamusal ayrımcılık, ırksal nefret ve medeniyet öncesi pek çok konu, hala Western temalı filmlerde kullanılmaktadır. Western konjonktürü, Amerikan'ın kültürel temellerini de temsil ettiği için diğer türler üzerinde de bir yansımaya sahiptir. Kıyamet sonrası temalı yapımlar gibi bazı TV ve film alt türleri, seyirci'yi hikayelerinde Western motifleriyle birlikte, önemli Western tür izlerine götürebilir. Bu tez, çoğunlukla Western türünün Amerikan temel kültürel yansıması ve etkilerinin gözlemlendiği 19. yüzyılın son 50 yılındaki argümanlar üzerine inşa edilmiştir. Bu bağlamda, Western türünün, kanlı, hayatta kalma konulu, çoklu bir tür yapısına sahip drama dizisi The Walking Dead ile olası bağları hem davranışsal hem de çevresel açıdan analiz edilmiştir. Kıyamet sonrası bir çevrede, bir güney kentini ve bir bulaşıcı hastalık sonucu Amerika'nın yeniden uygarlaşma çabalarının anlatımını konu eden TWD Tv Serisi, Amerikan Western'inin Güney'deki yeniden yapılanmasını tasvir eden Western öykülerinin motifleriyle bağlantılı olabilir. Bu anlatımlar, özellikle Amerikan iç savaşı sonrasının ulusal bir kaosa neden olduğu varsayımsal bir kıyametten sonraki yeniden yapılanmasıyla ilgili yapımlarla ilişkilendirilebilir. Bu tezde incelenen, Western türü ile TWD Tv serisi arasındaki hayati bağlantı noktası, ulusal bir kaosun neden olduğu bir sosyal kriz sonrasında yetki ve sosyal düzen eksikliğinden kaynaklanan çevresel ve bireysel karakter benzetimleridir.
Özet (Çeviri)
As a fixture, Western genre still has been inspiring some other Hollywood film and Tv Series genres, as it remains its own dynasty for over a hundred years. Depending on the U.S.A's expanding multinational and multicultural structure, the Western genre contextually influences especially some of the Drama sub-genres according as, it examines the very beginning of the American multiculturalism and the issues caused by construction of civilization. The gripping years of the American socialization are equivalent to last 50 years of the 19th century. In that era, many changes and innovative moves occurred in the public, government and in the American culture. According to that period that has determined the modern U.S.A, it is highly observed that the Western genre majorly represents that era. Civil-war, public discrimination, racial hatred and many more pre-civilization issues of the last 50 years of the 1800's have and are still themed in the Westerns. The conjuncture of the Western has its reflection on the other genres as it also represents the American cultural basics. Some Tv Series and film sub-genres such as post-apocalyptic themed productions, may lead the audience to significant Western genre tracks with their Western motifs in their Narratives. This thesis is built on the argument mostly the last 50 years of 19th century era which Western's American basic cultural reflection and the influences can be observed. In this context Western genre's link with one of the gore, surviving themed, multi genre drama series, The Walking Dead is analysed both in behavioural and environmental aspect. TWD Tv Series' narrative of the re-civilization of the America based on a Southern City in a post-apocalyptic environment can be linked to the motifs of the Western narratives that depict the reconstruction of the Southern U.S.A after a hypothetical apocalypse caused after a civil war. The vital link point between Western genre and TWD Tv Series is analysed in this thesis both with the environmental and individual character resemblances caused by the lack of authority and social order after a social crisis caused by a national chaos.