Optimum design of reinforced concrete cantilever retaining walls by non-linear programming
Betonarme ankastre istinad duvarlarının lineer olmayan programlamayla optimum tasarımı
  1. Tez No: 47348
  2. Yazar: AŞKIN SARIBAŞ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. FUAT ERBATUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Betonarme Ankastre İstinat Duvarları, istinat Yapılan, Yapı Optimizasyonu, Minimum Maliyet Tasarımı, Minimum Ağırlık Tasarımı, Duyarlık Analizi, Optimum Tasarım, Minimizasyon, Lineer Olmayan Programlama, Reinforced Concrete Cantilever Retaining Walls, Retaining Structures, Structural Optimization, Minimum Cost Design, Minimum Weight Design, Sensitivity Analysis, Optimum Design, Minimization, Nonlinear Programming
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 207
Özet
IV öz BETONARME ANKASTRE İSTİNAT DUVARLARININ LİNEER OLMAYAN PROGRAMLAMAYLA OPTİMUM TASARIMI AŞKIN SARIBAŞ Yüksek Lisans Tezi, inşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Fuat ERBATUR Haziran 1995, 207 sayfa Bu tezin ana amacı, betonarme ankastre istinat duvarlarını, lineer olmayan programlamayla boyutlandıran bir metod sunmaktır. Geliştirilen çözüm sadece dayanım ve servis koşullarını değil, aynı zamanda minimum maliyet veya minimum ağırlık koşullarını da yerine getirmektedir. Buna ek olarak, önceden tayin edilen bazı tasarım parametrelerinin, betonarme ankastre istinat duvarların optimum tasarımı üzerindeki etkilerini kontrol edebilmek amacıyla duyarlık ya da optimallik sonrası analiz yapılması da amaçlanmıştır. Bu tez, ayrıca, yapı optimizasyon metodlannı, bu alanda yapılan önceki çalışmaları, istinat yapılarının türlerini ve özelliklerini, optimum tasarım formülasyonunu, istinat yapılarının davranışlarını ve betonarme ankastre istinat duvarları hakkında ayrıntılı bilgileri de kapsamaktadır.
Özet (Çeviri)
III ABSTRACT OPTIMUM DESIGN OF REINFORCED CONCRETE CANTILEVER RETAINING WALLS BY NON-LINEAR PROGRAMMING AŞKIN SARIBAŞ M.S., Civil Engineering Department Supervisor: Prof. Dr. Fuat ERBATUR June 1995, 207 pages The primary aim of this thesis is to present a method of proportioning reinforced concrete cantilever retaining walls by nonlinear programming so that the solution not only satisfies the strength and serviceability requirements, but also the requirements for a minimum cost or a minimum weight wall. Furthermore, it is also aimed to carry out some sensitivity or post-optimality analysis in order to detect the effects of some selected pre-assigned parameters on the optimum designs of reinforced concrete cantilever retaining walls. This thesis also covers a survey of structural optimization methods, previous work done in this field, types and characteristics of retaining structures, optimum design formulation, behaviour of retaining structures and detailed information about reinforced concrete cantilever retaining walls.