Limited şirketlerde müdür
Director at limited companies
  1. Tez No: 473487
  2. Yazar: SEÇİL ŞAHİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ NECİP ORTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, İşletme, Law, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Limited Şirket, Müdür, Yönetim ve Temsil, Zorunlu Organ, Limited Company, Director, Manegement and Representation, Mandatory Organ
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
01.07.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ticari ortaklıklar alanında birçok önemli değişiklik getirmiştir. Ülkemizde en çok tercih edilen şirket türü olan limited şirketler de bu değişikliklerden etkilenmiştir. Bu bağlamda limited şirketleri idare ve temsile yetkili organ olan müdürler incelenmesi gereken önemli konulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmanın amacı da limited şirketin zorunlu organlarından biri olan müdürleri kavramsal olarak ele aldıktan sonra, müdürlerin görev, hak ve yükümlülükleri ile hukuki, cezai ve kamu borçlarından dolayı sorumluluklarını son değişiklikler uyarınca detaylıca incelemektir.
Özet (Çeviri)
The Turkish Commercial Code numbered 6102, which entered into force on 01.07.2012, has made many important changes in the field of commercial partnerships. Limited company, the most preferred type of company in our country, is also affected by these changes. In this context, directors, who are the bodies responsible for management and representation of the limited companies, emerge as one of the important issues to be examined. The purpose of this study is to examine in detail the duties, rights and obligations of the managers as well as their responsibilities arising from legal, penal and public debts according to recent changes after conceptually emphasizing the role of managers, one of the mandatory organs of a limited company.