Limited şirketlerde müdürler
Directors of limited liability companies
- Tez No: 473406
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET BAHTİYAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, İşletme, Law, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Limited Şirketler, Müdürler, Müdürler Kurulu, Limited Liability Companies, Directors, Directors Board
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sermaye Piyasası ve Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 167
Özet
Bu çalışma limited şirketlerde müdürler konusunu ele almakta olup bu amaçla; limited şirketler, müdür, müdürler kurulu gibi anahtar kelimeler tanımlanmıştır. 6102 sayılı TTK ile limited şirketler açısından önemli değişiklikler getirilmiştir. Ancak kanun metnine baktığımızda limited şirket hükümlerinin önemli bir kısmı anonim şirkete yapılan atıflar ile gerçekleştirilmiştir. Kimi hususlarda ise boşluklar bırakılmıştır. Bu tezle; limited şirketlerde müdürler konusu, yapılan atıflar ve doktrindeki görüşler ışığında ayrıntılı olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis deals with directors of limited liability company. For this purpose, keywords, such as limited liability companies, directors, directors board are defined. Turkish Commercial Code Number 6102 has made various modifications regarding limited liability companies. However, when we look at the text of the code, the significant portion of the provisions of the limited liability company were made with the reference to the joint stock company. By this thesis; the directors of limited liability companies are analyzed by aid of references and opinions many modifications base upon attributions to join stock companies. Therefore we can not mention the independence of limited liability companies.