Turkish contracting sector: An organisational survey of Turkish contracting companies
Türk müteahhitlik sektörü: Türk müteahhit firmaları üzerine örgütsel bir araştırma
  1. Tez No: 47372
  2. Yazar: IRMAK RENDA
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. TALAT BİRGÖNÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İnşaat Endüstrisi, Müteahhitlik Sektörü, İnşaat Müteahhitleri, Müteahhit Firmalar, İnşaat Firmaları. "~, Construction Industry, Contracting Sector, Construction Contractors, Contracting Companies, Construction Companies
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
oz TURK MÜTEAHHİTLİK SEKTÖRÜ : TURK MÜTEAHHİT FİRMALARI ÜZERİNE ÖRGÜTSEL BİR ARAŞTIRMA RENDA, Irmak Yüksek Lisans Tezi, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Talat BİRGÖNÜL Haziran, 1995, 122 sayfa. Bu tezde, Türk müteahhit firmaları hakkında kapsamlı bir inceleme yapılmıştır. Standart bir anket yardımı ile Türk müteahhit firmaları hakkında derinlemesine bir analiz yapılmaya çalışılmıştır. İncelemenin sonuçları; firma büyüklükleri (sermaye, yıllık ciro ve kaynaklar), uzmanlık alanları, mali güç, yatırım planları, örgütsel çatı, genel depoların ve bakım-onarım ünitelerinin kapasitesi, inşaat planlama teknikleri, mali analiz, mali muhasebe sistemleri gibi fonksiyonlara bağlı olarak ortaya konmuştur. Türk müteahhitlerinin karşılaştıkları sorunlar anketin görüş alışverişi yapılan bölümünden elde edilmiş, sonuçlar Türk inşaat endüstrisi ile ilgili dış faktörler (politik, hukuki, ekonomik) gözönüne alınarak değerlendirilmiştir. Bu çalışma Türk müteahhitlik sektörünün şipşak fotoğrafı olarak düşünülebilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TURKISH CONTRACTING SECTOR : AN ORGANISATIONAL SURVEY OF TURKISH CONTRACTING COMPANIES RENDA, Irmak M.S. in Civil Engineering Supervisor: As s t. Prof.Dr. Talat BİRGÖNÜL June, 1995, 122 pages. This study is a comprehensive survey about Turkish contractor companies. An indepth analysis of Turkish contracting companies is made by a structured questionnaire. The result of the survey is determined as functions of size (capital, annual turnover and resources), areas of specialisation, financial strength, investment plans, organisational structure, existence of main stores, repair and maintenance facilities, construction planning techniques, cost analysis and cost accounting systems. The problems faced by the Turkish contractors are derived from the opinion survey section of the questionnaire and the conclusions are drawn by considering the external (political, legal, economical) factors related with the Turkish construction industry. The study can be considered as a snapshot of the Turkish contracting sector.