Statistical model to quark-anti quark bound states: Spectra and decays
Quark-zıt quark bağlı seviyeleri için istatistiksel model spektrum ve bozunum
- Tez No: 47419
- Danışmanlar: PROF.DR. RAMAZAN SEVER
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: istatistiksel Model, ağır quarkonyum, ağır-hafif meson, kütle spektrumu, bozunum genliği iv, Statistical Model, heavy quarkonia, heavy-light meson, mass spectra, decay widths 111
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
oz QUARK - ZIT QUARK BA?LI SEVİYELERİ IÇIN ISTATISTIIKSEL MODEL: SPEKTRUM VE BOZUNUM Bekmezci, AH Doktora, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ramazan Sever Eylül 1995, 64 sayfa Ağır quarkonyum ve ağır-hafif mesonlarm hesaplarında, perturbasyon kullanıla rak ve kullanılmadan iki değişik istatistiksel model kullanıldı. Bu modeller, 7 = 1,1/2 ve 3/4 durumlarında V(r) = -ar'^ + br^ + cve U(r) = -(a/r) + br + er2 + d flavour-bağımlı potansiyel sınıflarına sahip, asal-karşıtlı QQ ve asal-karşıtlı olmayan Qq mesonlarm en düşük S, P ve D seviyelerinin kütle spektrumlarmm tespitinde kullanıldı. Vektör QQ ve görünür- skaler Qq mesonlarımn leptonik bozunum genlikleri ve sabitleri Van Royen-Weisskopf formülünün gelişmiş hali göz önüne alınarak hesaplandı. Bunun yamsıra, positronun bağlanma enerjisi, form faktörü ve yük yarıçapı da hesaplandı. Sonuçlarımızın deneysel ve teorik sonuçlarla uyum içinde olduğu görüldü.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STATISTICAL MODEL TO QUARK AND "ANTI - QUARK BOUND STATES: SPECTRA AND DECAYS Bekmezci, Ali Ph. D, Department of Physics Supervisor: Prof. Dr. Ramazan Sever September 1995, 64 pages Two different forms of the Statistical Model are used with and without making any perturbation to study heavy quarkonia and heavy-light mesons. They are used to investigate the mass spectra of the lowest S, P and D levels of the self- conjugate, QQ, and the non-self-conjugate, QQ' and Qq mesons with the three flavour-dependent static quark-anti-quark potentials, belonging to the class V(r) = -ar'1 + hr1 + c, for 7 = 1,1/2, and 3/4 cases and U(r) = - (a/r) + br + cr2 + d. The leptonic decay widths and decay constants of the vector and the pseudo-scalar mesons are estimated by considering the improved version of the Van Royen-Weisskopf formula. Moreover, the binding energy, the form factor and the charge radius of the proton have also been calculated. Our results are in reasonably good agreement with the experimental and theoretical findings.