Çalışmanın değişen anlamı ve çalışma hayatına yön veren uluslararası kuruluşlar
Institutions of changing the work and the organizations of the working life
  1. Tez No: 475877
  2. Yazar: AHMAD İSBATOV
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: çalışma, çalışma ve toplum, çalışma ilişkileri, working, work and society, Working relationships
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Çalışma kavramının ele alınışı mekana, zamana ve kültüre göre değişiklik göstermektedir. Bu çalışmada çalışma kavramını tam anlamıyla toplumlar içerisindeki yeri zaman içindeki aşamalarla bağlı olduğu faktörlere dayanarak anlatılması esas alınmıştır. Kavram zamanla insanların hayatının merkezine yerleşmiş ve çalışma ilişkileri olarak ileri teknolojinin etkisinde ilerlemiştir. Bu çalışmada insanların şuan yaptıkları faaliyetlerin nasıl var olup, tarihsel süreçte nasıl geliştiğinin ardından bu değişim ve gelişimin bireylerin ve toplumun üzerindeki etkileri anlatılmıştır. Kullanılan kaynaklar toplum ve ekonomik gelişme üzerine olmuştur. Konuyla ilgili olarak değişik bilim dallarından değerlendirmeler alınarak sentezler yapılmış ve tez içerisinde anlamlı bir bütün oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
The handling of the concept of work varies according to the place, time and culture. In this study, it is based on the fact that the concept of study is based on the factors that are related to the place in society in time. The concept gradually became central to the lives of people and progressed under the influence of advanced technology as working relationships. In this study, how people's activities are developed and how they are developed in the historical process, then the effects of this change and development on individuals and society are explained. The resources used have been on society and economic development. Syntheses were made by taking various evaluations from different branches of science and a meaningful whole was formed in thesis.