Yeni medya reklamcılığında güncel yaklaşımlar
Contemporary approaches in the new media advertising
  1. Tez No: 476808
  2. Yazar: OĞUZHAN ŞENEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KIVANÇ NAZLIM TÜZEL URALTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Yeni Medya, Reklam, Yeni Medya Reklamcılığı, Programatik Reklam, Dijital Tüketici, Satın Alma Davranışları, New Media, Advertising, New Media Advertising, Programmatic Advertising, Digital Consumer, Buying Behaviour
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Reklamcılık ve Tanıtım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
Yeni medya; sürekli çevrimiçi, interaktif, karşılıklılığı sağlayan, dünyayı ağlarla bağlayarak hepimizi yeni bir siber dünyanın parçası haline getiren teknolojidir. Bu teknoloji hayatın her alanına dokunduğu gibi, reklamcılık alanında da göz ardı edilemeyecek değişimler getirmiştir. Bugüne kadar benzer yöntemlere dayanarak gelen yeni medya reklamcılığına kökten bir değişim vaat eden programatik reklamcılık, kısa sürede sektörde oldukça popüler hale gelmiştir. Kişisel, yerel ve gerçek zamanlı reklamı otomasyon vasıtasıyla gerçekleştirerek, birçok açıdan reklam anlayışını değiştiren bir çözüm olmuştur. Bu çalışmada programatik reklam türleri olan giriş bazlı programatik reklam ile çerez bazlı programatik reklamın dijital tüketici üzerindeki etkisi; programatik özellikler, satın alma davranışları ve tutumlar açısından karşılaştırılmıştır. Demografik özelliklerin bir fark yaratıp yaratmadığı incelenmiştir. Bu amaçla 442 kişi üzerinde çevrimiçi anket uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
New media; always online, interactive, convergent and it's the technology which connects all of us in a new cyber world. This technology touches every aspect of life, advertising too. It brought us new technologies which we can't ignore. New media advertising was using the same methods until programmatic advertising. A fundemental change has brought with programmatic advertising, which is already a popular method in the advertising industry. Programmatic advertising is a technologic solution for doing automated real-time targeted advertising. The aim of this study is to compare two programmatic advertising methods; log- in based programmatic advertising and cookie-based programmatic advertising. We did an online survey on 442 digital consumers to find out the effects of both programmatic advertising methods in terms of buying behaviour, attitudes, programmatic features and demographic factors.