Bediüzzaman Said-i Nursi'ye göre sahabe ve Sahabe Dönemi olayları
Sahaba and the incidents during the period of sahaba according to Bediuzzaman Said Nursi
- Tez No: 477254
- Danışmanlar: PROF. DR. MURAT AKGÜNDÜZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Bediüzzaman Said Nursi, Sahabe, Sahabe Dönemi Olayları, Bediüzzaman Said Nursi, Sahaba, the incidents
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Harran Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 164
Özet
Bu çalışmada, Bediüzzaman Said Nursi'ye göre sahabe ve sahabe dönemi olayları incelenmiştir. Sahabenin tanımı ve sahabe dönemi olayları konusundaki görüşlerinin tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Bediüzzaman; sahabeyi en dindar ve en güçlü düşünceye sahip ( en keskin nazarlı ) insanlar olarak tanımlar. Bediüzzaman; sahabe dönemi olaylarını incelerken uzlaşmacı bir tutum izleyerek savunmacı veya itham edici tavırlardan kaçınmıştır.
Özet (Çeviri)
This study examines sahaba (companions of the Prophet) and the incidents in the period of the companions according to Bediuzzaman Said Nursi. It aims to find out his definition of sahaba and his views regarding the incidents in their period. The study has indicated that he defines sahaba as people who are religious and have powerful thoughts. It has been underlined that he did not defend or accuse sahaba about the incidents of their time rather he followed a mild approach.