The communicative dimension of visual elements in creating the brand identity in healthcare institutions: A case study of Private Kent Hospital
Sağlık kurumlarında marka kimliğini oluşturan görsel öğelerin iletişimsel boyutu: Özel Kent Hastanesi üzerine bir vaka çalışması
- Tez No: 481177
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NEDA ÜÇER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İletişim Bilimleri, İşletme, Health Care Management, Communication Sciences, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Görsel İletişim Tasarımı, Sağlık Kuruluşları, Marka Kimliği, Visual Communicaiton Design, Healthcare Institutions, Brand Identity
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Hastaların sağlık kuruluşunun görsel algısı, kurumun marka kimliğine ilişkin algılarını derinden etkilemektedir. Sağlık kurumlarının görsel unsurların iletişimsel boyutlarını marka kimliğini yaratmada ve hastalarıyla güçlü ve uzun vadeli ilişkiler kurabilmeleri için düşünmelerinin nedeni budur. Bu tezin amacı, görsel iletişim tasarımına dayalı görsel öğeler kullanarak sağlık kurumlarında tutarlı, güçlü ve somut bir marka kimliğinin nasıl oluşturulacağını bulmaktır. Tez, öncelikle markayı ve marka kimliğini teorik olarak tanımlar ve ardından İzmir Özel Kent Hastanesinin marka kimliğinin yaratılmasında kullanılan görsel öğeleri örnek olay incelemesi yapar. Son olarak Özel Kent Hastanesi'nin görsel öğelerin stratejik seçiminin uygunluğunu tartışıyor ve sağlık kurumlarında marka kimliğini yaratmada görsel öğelerin önemini vurguluyor.
Özet (Çeviri)
Patients' visual perception of the healthcare institution, affects deeply their perception of the institution's brand identity. That's the reason why healthcare institutions should consider the communicative dimension of visual elements in creating their brand identity and in order to establish strong, long-termed relations with their patients. The aim of this thesis is to find out how to create consistent, strong, tangible brand identity in healthcare institutions by the use of visual elements based in visual communication design. The thesis identifies firstly the brand and the brand identity on a theoritical basis and then examines as a case study the visual elements used in the creation of brand identity of Private Kent Hospital in İzmir. Finally, it discusses the appropriateness of the strategic choice of visual elements of Private Kent Hospital and emphasizes the importance of visual elements in creating the brand identity in healthcare institutions.