Popüler kültür ve sosyal medya: Moda bloggerları üzerine bir saha çalışması
Popular culture and social media: Fieldwork about fashion bloggers
  1. Tez No: 483119
  2. Yazar: SEVCAN KURTULAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KENAN DUMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, İletişim Bilimleri, Sociology, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Popüler kültür, sosyal medya, kapitalizm, moda, kültür endüstrisi, toplum ve kimlik, reklam
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Medya ve Kültürel Çalışmalar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Popüler kültür ve sosyal medya çağımızda çok büyük bir yer edinmiş ve küçümsenemeyecek derecede güçlü, etkili etmenlerdir. Birbiriyle bağlantılı, insan hayatını etkileyen birçok terimin yanı sıra popüler kültür ve sosyal medya bu noktada ön plana çıkmaktadır. Yalnızca tek bir sektör değil, birçok sektör bu iki etmenden fazlasıyla etkilenmekte ve kültür de dâhil olmak üzere toplum büyük bir oranla bu durumundan etkilenmektedir. Bu noktada, popüler kültür, sosyal medya, kapitalizm gibi güçlü terimleri incelerken aynı zamanda etkileri de tezde yansıtılmaktadır. Ayrıca örneklerle birlikte sunularak bu bağlamda moda alanının incelenmesi ve moda bloggerları yani modayı da çok fazla etkileyerek popüler kültür ile moda alanında sosyal medyayı kullanan bireyler ile bir saha çalışması yapılarak bu anlamdaki düşünceler üzerine tartışılmıştır. Bu araştırmanın amacı sosyal medya ile popüler kültürün birlikte ne kadar büyük bir ilişkisi olduğunu göstermek, kapitalizmin günümüz çağındaki gücünün devam etmesi, toplum üzerindeki etkileri ve sosyal medyanın son yıllarda çok hızlı gelişmesi ile birlikte bu durumun ne kadar belirli bir hal aldığını saptamaktır. Bu amaç doğrultusunda, Türkiye'de sosyal medyayı modaya yönelik kullanan kişiler ile iletişime geçerek, günümüzde popüler kültür ile sosyal medyanın etkisinin ne kadar alışkanlık yaptığını, toplumu ne yönde etkilediğini benim fikirlerimin yanı sıra bu katılımcıların fikirleri doğrultusunda ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
Popular culture and social media have great place and can not be underestimated because of their power and effective factors in our age. They connect to each other and affect many things of humans' also both of them get to the forefront at this point. Not only the one sector but also many others are affected by popular culture & social media and also including a culture, society is affected by both of them so much too. At this point, during the analysis of powerful terms as popular culture, social media capitalism etc. at the same time their effects are reflected in the thesis. Also this subject is analyzed and discussed by a present of examples about fashion and fashion bloggers because fashion and popular culture affect each other too much so i do that fieldwork with people who use social media at the same time about that field. The aim of research is to show how powerful the social media and popular culture is when they are together, the power of capitalism still remaining at our age, their affects of power on society and to state how social media becoming specific way because of fast evolution in the last decade. In accordance with this purpose, this subject and working is revealed by using own ideas and peoples' thoughts and by contacting to people who use social media for fashion. Also it is presented in order to see how popular culture and social media effects cause habits today.