İnsan kaynakları uygulamalarının örgütsel bağlılık üzerinde etkisi
The impact of human resources applications on organizational commitment
- Tez No: 486235
- Danışmanlar: DOÇ. DR. TUBA BÜYÜKBEŞE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İnsan kaynakları uygulamaları, örgütsel bağlılık, Human resource practices, organisational commitment
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
Bu çalışmanın amacı insan kaynakları uygulamalarının örgütsel bağlılık üzerindeki et-kisi araştırmaktır. Bu amaçla Gaziantep ilinde faaliyet gösteren 4 ve 5 yıldızlı otel çalışanla-rından anket yöntemi ile elde edilen veriler yapısal eşitlik modellemesi ile analiz edilmiş olup; analiz neticesi insan kaynakları uygulamalarının örgütsel bağlılığı ve örgütsel bağlılığın alt boyutları olan duygusal bağlılığı, devam bağlılığını ve normatif bağlılığı pozitif yönde anlamlı olarak etkilediği bulgusu elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this research is to find out the effect of the human resources practices on the organisational commitment.İn this regard,the data sets which were taken with survey method from four and five stars hotels staff within Gaziantep province have been analysedthrough the structural equation modelling system,as a result of the analyse,it has been derived that the human resources practices effect the organizational commitment and emotional commitment continıity commitment and normative commitment as sub-dimension of organizational commitment as meaningful in positive manner.