Gelişmekte olan ülkelerde ve ekonomilerde yenilikçilik ve girişimcilik
Innovation and entrepreneurship in developing countries and economies: Turkey-Argentina comparison
- Tez No: 486370
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BURAK KÜÇÜK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Gelişen Ülkeler, Yenilikçilik, Girişimcilik, Developing countries, innovation, Entrepreneurship
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Gelişmekte olan ülkeler, ekonomik büyüklükleri ve sistemde aldıkları rol itibariyle, küresel sistemde olumlu ya da olumsuz herhangi bir etkisi olmayan ülkelerdir. Yenilik genel anlamda, yeni ürün, hizmet ve üretim süreçleri oluşturma olarak açıklanabilmektedir. Yenilik hem günümüzdeki ulusal ekonomilerde hem de firmalar açısından vazgeçilmez bir dinamizm kaynağına dönüşmüştür. Girişimcilik, girişimcilerin yeni iş planlama, kurma ve varlık yaratma işlevlerini açıklayan bir süreçtir. Girişimcilik, aynı zamanda yenilikçiliktir. Bir ülkedeki girişimci sayısının artışı, iktisadi gelişme ve sosyal refah anlamına gelmektedir. Bu çalışmada, literatür taraması ile gelişmekte olan ülke ve ekonomilerde yenilikçilik ve girişimcilik kavramlarını detaylı biçimde ele almak ve gelişmekte olan ülkelerden“Türkiye ve Arjantin Karşılaştırması”uygulaması yaparak aynı zamanda“Türkiye ve Arjantin'de 2008-2017 yılları arasında yapılan yasal düzenleme ve yeniliklerin girişimcilik üzerinde etkisi var mıdır?”sorusuna yanıt aramak amaçlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
Developing countries, in terms of their economic size and role in the system, do not have any positive or negative influence on the global system. Innovation can be explained in general terms as the creation of new products, services and production processes. Innovation has become an indispensable source of dynamism both in today's national economies and companies. Entrepreneurship is a process that explains entrepreneurs' new job planning, set up a business and asset creation functions. At the same time, entrepreneurship is innovation. The increasing of the number of entrepreneurs in a country means that the country has economic development and social prosperity. The aim of this study is to investigate the concepts of innovation and entrepreneurship in developing countries and economies using by literature method.“Turkey and the Argentine Comparison”has been handled as an application sample. At the same time,“Legal arrangements and innovations made between Turkey and Argentina between 2008-2017, Is there any effect on entrepreneurship? ”