Leadership and the effect supervision and decision-making on employee's performance and motivation
Liderlik ve denetleme ve karar vermenin çalışanların performansı ve motivasyonu üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 489195
  2. Yazar: ABDULLAH ABBOOD ALHENFESHE
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ERKAN ALSU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Leadership, Effect, Performance, Motivation, SPSS
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Bu günlerde, genel durum çevre ve sürekli değişiklikler ile karakterize edilir. Liderlik, iş sektörlerinin ve şirketlerin önceliği olarak düşünülür. Bu nedenle, liderlik kavramı tüm dünyada yöneticiler ve araştırmacılar tarafından büyük ilgi kazanmıştır. liderlik literatür gözden birçok tanım, yöntem ve teorilerin o varlığını ortaya koymaktadır. Bu çalışma, toplumlarımızın örgütlerimizin daha demokratik bir politik sistemine doğru ilerlediğini, çalışanların katılımını ve katılımını yönlendirdiğini iddia etmektedir. Sonuç olarak, işlemsel ve dönüşümsel gibi dikey liderlik stilleri (lider son kararı veriyor). Bu çalışmanın temel amacı, liderlik ile ilgili sorunlar tanımak ve gerçek liderlik kullanarak bu sorunları belirlemektir. açıklayan ve çalışan davranışındaki değişikliği analiz ederken analitik yaklaşım benimsenmiştir. Odak noktamız, personel performansını etkiliyorsa ve karar verme sürecine gözetim ve katılım olan iki liderlik yöntemi üzerinde duracak ve onları, çalışmaya ve kutu tabanlı karşılaştırmalı bir araştırma yöntemi kullanarak motive edecektir. Buna ek olarak, liderin, çalışanlarla ilişkilerinde rolü. Performans değerlendirmesi ve bunu etkileyen faktörler, onun değerlendirme süreci ve iyileştirmenin yolları. Pratik taraf, vaka incelemesinin metodolojileri şunlar için kullanılmıştır: Örnek anket yöntemi: Nispeten büyük toplum boyutunu düşünün ve zaman kısıtlamaları seçime dayalıdır; araştırmanın rastgele bir örneğini oluşturan, Irak'taki çeşitli kurumlardaki liderler ve çalışanlar ve Türkiye'de Gaziantep şehrinde. Anketin Yöntem: 406 kişi bu çalışmaya katılmak için talep edilmişti veri toplanmıştır. Çalışmanın katılımcılarından elde edilen verileri toplamak için kullanılan bir anket tasarlandı. Ayrıca bir odak grup çalışması için gerekli olan veri ayıklamak için geliştirilmiştir. Toplanan veriler onun analizi sırasında ayıklamak için kolay bir tabloda tahminde bulunulur ve SPSS kullanılarak analiz edildi. Grafik ve tablolardaki bazı sonuçlar denetim, katılım karar verme ve çalışanlar ve motivasyon davranış ve performansı üzerindeki etkisi açısından liderlik arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki olduğunu göstermektedir. Hem karşılaştırmalı hem de aksiyon araştırma çalışmalarından elde edilen bulgular kullanılarak, en uygun liderlik tarzı motivasyon, iş doyumu ve liderlik düzgün uygulanması için bir dizi kurallar sunulmaktadır. Son olarak, araştırma çabasının sonucu gelecekteki araştırmalar için bazı commendation ve önerileri ile birlikte sunulmuştur. Anahtar Kelimeleri: Liderlik, Motivasyo, Etki, Performans, SPSS.
Özet (Çeviri)
In these days, general status characterized by environment and constant changes. Leadership is considered a priority of business sectors and companies. Leaders' effectiveness is a key determinant of the failure or success of an organization. Therefore, the concept of leadership has gained considerable attention by managers and researchers around the world. The review of leadership literatures reveals that existence of many definitions, methods and theories. This study argues that is our societies move toward a more democratic political system of our organizations, are moving toward employee involvement and participation. Consequently, vertical leadership styles (leader makes the final decision) such as transactional and transformational. The main of this study is to recognize problems with leadership and determine these problems by using real leadership. The analytical approach was adopted when describing and analyzing the change in the employee behavior. In addition, included identify of the role of the leader in dealing with employees. The approach leadership styles are used. Performance assessment and factors influencing it, its assessment process and ways to improve it. The practical side, the case study methodologies were used to: Sample survey method: Consider the relatively large size of society, and the time constraints were based on selection a random sample of the study, which includes leaders and employees in various institutions in Iraq and in the city of Gaziantep in Turkey. Method of the questionnaire: data were collected from 406 people had been requested to participate in the study. A questionnaire was designed which was used to collect the data from the participants of the study. Also A focus group was developed to extract data that was necessary for the study. The data collected was extrapolated in a table where it was easier to extract during its analysis, and was analyzed using SPSS. Some results in graphs and tables show that there is a statistically significant relationship between leadership in terms of supervision, participation in decision-making and the impact on behavior and performance of employees and their motivation. Through the use of the collected findings from of both comparative and action research studies, the most suitable leadership style of motivation, job satisfaction is recognized, and a set of rules for proper implementation of leadership is presented. Finally, the conclusion of research effort is presented together with some commendation and suggestions for future research.