Han Yonğ un'un (한용운) şiirlerindeki sembolik unsurlar
Symbolic elements in Han Yong-un's (한용운) poems
  1. Tez No: 490981
  2. Yazar: YASEMİN ÇAKMAK KARATAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HATİCE KÖROĞLU TÜRKÖZÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Han Yonğ Un, Sevgilimin Sessizliği, Sembol, Budizm, Bağımsızlık, Han Yong Un, Silence of Love, Symbol, Buddhism, Independence
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Doğu Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kore Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 260
Özet
1920'li yıllar Modern Kore Edebiyatının temelinin oturmaya başladığı dönemdir. 1926 yılında yayımlanan Han Yonğ Un'un şiir kitabı“Sevgilimin Sessizliği”dönemsel olaylara ve Kore Budizmi'ne ışık tutması sebebiyle önemli bir eser olarak kabul edilir. Han Yonğ Un Japon emperyalizminin baskılarına rağmen çıkardığı şiir kitabında bulunan şiirlerde, sembolleri sıklıkla kullanmıştır. Sembollerin anlamını bilmek hem Han Yonğ Un'un düşüncelerini öğrenmek hem de dönemsel olaylar karşısında Kore halkının genel düşüncelerini anlamak adına önem arz etmektedir. Dört bölümden oluşan bu çalışmada ilk olarak Han Yonğ Un'un hayatı, eserleri ve yaptığı icraatlar açıklanmış, Budizm ve Han Yonğ Un'un inandığı Budizm düşüncesine yer verilmiştir.“Sevgilimin Sessizliği”kitabındaki bütün şiirler Türkçeye çevrilerek içeriği ve kullanılan sembollerin anlamları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The 1920s were the beginning of the foundation of Modern Korean Literature. The poetry book“Silence of Love”by Han Yong Un that was published in 1926 is considered as an important work as it elucidated the periodic events and Korean Buddhism. Han Yong Un frequently used symbols in his poetry books that he published despite of the oppression of The Japanese Imperialism. Knowing the meanings of the symbols is important to understand both Han Yong Un's and Korean people's thoughts during the periodic events. This thesis consists of four parts, Han Yong Un's life, his works, the activities he engaged in, Buddhism and The Buddhism he practiced were included. All the poems in the book“Silence of Love”were translated to Turkish to examine their main ideas and symbols.